Kuva: AOP

Game of Thrones -näyttelijän mukaan intiimikoordinaattorit pilaavat seksikohtaukset

08.08.2022 23:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Näyttelijän mielestä liian tekninen suoritus pilaa kohtausten luonnollisuuden.

Game of Thrones -menestyssarjan Ned Starkina tunnetulla näyttelijä Sean Beanilla, 63, on vankka mielipide elokuvien ja -sarjojen seksikohtausten tekemisestä. Hänen mukaansa intiimikoordinaattorit pilaavat seksikohtausten spontaaniuden.

- Mielestäni se pilaisi luontevuuden, jos joku tekisi siitä siitä teknisen suorituksen, Bean toteaa U.K. Times Magazinen -julkaisun haastattelussa.

Vuonna 2011 päivänvalon nähnyt Game Of Thrones tunnetaan niin väkivaltaisuudestaan kuin runsaasta seksuaalisesta sisällöstä. Jotkut kohtauksista ovat hyvinkin yksityiskohtaisia, joten kohtaukset ovat vaatineet näyttelijöiltä paljon. Sarja on myös saanut kritiikkiä näyttelijöiltään seksikohtausten määrästä ja toteutuksesta.

Esimerkiksi sarjassa näytelleen Gemma Whealanin, 40, mukaan intiimikohtauksissa ei käytetty intiimikoordinaattoreita, joiden tehtävänä on varmistaa, että kohtaukset tehdään turvallisesti näyttelijöitä kunnioittaen.

- Ohjaajilta tuli suoria käskyjä, kuten puraise rinnoista tai läpsäytä pepulle. Me kuitenkin aina kävimme asiat läpi vastanäyttelijän kanssa, Whealan kertoi syksyllä 2021.

Myös sarjassa näytellyt Carice Van Houten, 45, on puhunut sarjan sisältämästä alastomuudesta. Hän kertoi vuonna 2020 Insider-lehden haastattelussa ihmetelleensä jälkikäteen, miksi hänen tuli olla niin usein alasti ohjelmassa.

- Olen miettinyt joidenkin kohtausten kohdalla, että miksi minun piti olla alasti. Miksi se oli normaalia? Tulin tietoiseksi siitä, että minua näytettiin yleisölle objektina, hän totesi julkaisulle.

Myös näyttelijä Emilia Clarke, 35, on nostanut esiin kokeneensa epämiellyttäväksi sarjassa olevan alastomuuden. Clarke on kertonut vuonna 2019 joutuneensa kiistelemään kuvausryhmän kanssa siitä, että saisi peittää intiimialueensa lakanalla kuvausten aikana.

- He sanoivat siihen, että ”ethän halua tuottaa pettymystä Game of Thrones -faneille”, Clarke muisteli vuonna 2019.

Emilia Clarke nähtiin Game Of Thrones sarjassa Daenerys Targaryenina (kuva: All Over Press)

Bean muistelee haastattelussa esiintymistään Lady Chatterly's Lover -minisarjassa. Vuonna 1993 ilmestyneessä sarjassa hän näyttelee yhdessä Joely Richardsonin kanssa.

- Sitä oli ilo tehdä. Meidän välillämme oli hyvä kemia ja tiesimme, että tekemisemme oli epätavallista. Hän oli naimisissa ja minä olin naimisissa. Olimme kuitenkin uskollisia tarinalle. Yritimme parhaamme mukaan kuvailla sitä, mitä D.H. Lawrence oli kirjoittanut, näyttelijä muistelee kolmen vuosikymmenen takaisia kuvauksia.

Lue myös: Game of Thronesin seksikohtauksista puuttui tärkeä henkilö - näyttelijät tukeutuivat toisiinsa

Lue myös: Game of Thrones -tähti kyseenalaistaa sarjan alastonkohtaukset - 'Minut näytettiin objektina'

Lue myös: Emilia Clarke ahdistui Game of Thronesin alastonkohtauksista - kuvausryhmän sanat syöpyivät mieleen

Lähde: Variety

Kilpailut

Uusimmat