Kuva: AOP

Game of Thrones -tähti kyseenalaistaa sarjan alastonkohtaukset - 'Minut näytettiin objektina'

17.05.2020 14:15 - Ella Haura

Näyttelijä Carice Van Houten kertoo pohtivansa uraansa uudelleen #metoo-liikkeen ansiosta.

HBO:n suosikkisarja Game of Thrones sisältää runsaasti väkivaltaa ja alastomuutta näyttäviä kohtauksia. Fantasiasarjassa näytellyt Carice Van Houten, 43, kertoi hiljattain Insiderin haastattelussa, että kyseenalaistaa nykyään vähäpukeisia kohtauksiaan. Alastomuutta nähdään erityisen paljon etenkin vuosi sitten päättyneen sarjan ensimmäisissä tuotantokausissa.

Van Houten kertoo pohtivansa alastomuutta ja uraansa uudelleen #metoo-liikkeen ansiosta. 

- Olen miettinyt joidenkin kohtausten kohdalla, että miksi minun piti olla alasti. Miksi se oli normaalia? Tulin tietoiseksi siitä, että minua näytettiin yleisölle objektina, hän kertoo julkaisulle.

Näyttelijän mielestä alastomuutta ei tarvitse peitellä taiteessa, jos aiheena on seksi ja seksuaalisuus. Hänen mielestään on kuitenkin tärkeää, että näytetty alastomuus ei ole täysin tarpeetonta.

- Alastomuutta ei aina tarvita intiimin tunnelman luomiseksi. En itse enää aio näytellä ilman vaatetusta. 

Alastonkohtausten määrä tippui merkittävästi sarjan kahdessa viimeisessä tuotantokaudessa. Insiderin mukaan muutoksen epäillään johtuvan sarjan naisnäyttelijöiden ilmaisemasta kritiikistä. Esimerkiksi Emilia Clarke, 33, on kertonut, että sarjan alastonkohtaukset tuntuivat hänestä ahdistavilta. Sarjassa näytellyt Gemma Whelan, 39, on kuitenkin sitä mieltä, että naisia kuvattiin jaksoissa todenmukaisesti ja itsenäisinä henkilöinä.

Lue myös: Salkkarit-kaunotar kokeili tulenpuhallusta - julkaisussa viittaus Game of Thrones -sarjaan

Lue myös: Game of Thrones -kaunotar kiinnostui uudesta alasta, fanit ihastuivat: "Sinusta tulisi megatähti!"

Lue myös: Islantilainen Game Of Thrones -tähti rikkoi maastavedon maailmanennätyksen - katso hurja video

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat