Kuva: AOP

Warner Bros. tuomitsee J.K. Rowlingin saaman tappouhkauksen: 'Uskomme ilmaisunvapauteen'

15.08.2022 17:15 - Riia Frost / riia.frost@bauermedia.fi

J.K. Rowling sai tappouhkauksen, kun hän kommentoi kirjailijaystäväänsä kohdistunutta hyökkäystä.

Harry Potter -menestyskirjasarjan luonut kirjailija J.K. Rowling, 57, on saanut tappouhkauksen, kun hän ilmaisi Twitter-julkaisussaan huolensa The Satanic Verses -kirjailijaa Salman Rushdieta, 75, kohtaan. Perjantaina 12. elokuuta Rushdie piti puhetta New Yorkissa, kun eräs mies ryntäsi lavalle ja puukotti tätä. Kirjailijan agentti Andrew Wylie sanoi, ettei tämänhetkiset uutiset Rushdiesta ole kovinkaan hyvät.

- Salman todennäköisesi menettää toisen silmänsä; hermot hänen kädessään katkesivat ja hänen maksansa vaurioitui puukotuksesta, Wylie kertoi.

Samana päivänä Rowling jakoi "kauhistuttavan uutisen" Rushdiesta Twitter-julkaisussaan ja toivoi hänen ystävänsä toipuvan hyökkäyksestä.

”Minua kuvottaa tällä hetkellä. Toivottavasti hän tulee olemaan okei”, Rowling kirjoittaa.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa julkaisun täältä.

Tämän jälkeen yksi Twitter-käyttäjistä kommentoi Rowlingin julkaisua hyvin uhkaavasti.

”Älä huoli, olet seuraava”, kommentissa lukee.

Uhkaukseen liittyvää tarkkaa motiivia ei ole toistaiseksi saatu selville. Rowling, joka on viime aikoina saanut paljon uhkaavia viestejä muun muassa mielipiteistään, jotka osa on tulkinnut transfoobisiksi, otti käyttäjän uhkauksen erittäin tosissaan. Seuraavaan julkaisuunsa Rowling merkitsi Twitter-sovelluksen turvatiimin, jotta he tajuaisivat puuttua uhkaavaan tilanteeseen.

”Onko minkäänlaisia mahdollisuuksia saada tukea?” Rowling kysyy.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa julkaisun täältä.

Myöhemmin Rowling kiitti niitä henkilöitä, jotka olivat lähettäneet hänelle tukevia viestejä. Rowling ilmoitti samalla, että poliisit on kutsuttu tutkimaan tilannetta.

Warner Bros. ärähtää uhkailijoille

Harry Potter -franchisen elokuvien takana oleva Warner Bros. Discovery -studio ottaa kantaa menestyskirjailijan kohtaamaan uhkaukseen lausunnossaan. Studio tekee selväksi, että yritys tukee muun muassa Rowlingin rohkeita mielipiteitä, vaikka kaikki kirjailijan fanit eivät olisikaan niistä samaa mieltä.

”Warner Bros. Discovery tuomitsee vahvasti kaikki uhkailut koskien J.K. Rowlingia. Seisomme hänen ja muiden kirjailijoiden, tarinankertojien ja luojien rinnalla, jotka ilmaisevat rohkeasti heidän luovuuttaan ja mielipiteitään. WBD uskoo ilmaisunvapauteen, rauhalliseen keskusteluun ja tukee niitä, jotka tarjoavat näkemyksiään julkisesti. New Yorkissa tapahtuneen järjettömän väkivaltaisen teon myötä ajatuksemme ovat herra Salman Rushdien ja hänen perheensä kanssa. Yrityksemme tuomitsee jyrkästi kaikenlaisen uhkailun, väkivallan tai pelottelun, kun mielipiteet, uskomukset ja ajatukset saattavat erota kirjailijoiden omista”, elokuvastudio ilmoittaa.

Rowling on viime aikoina saanut paljon kritiikkiä mielipidejulkaisuistaan liittyen seksuaalisuuteen. Someraivoa nostatti erityisesti se, että Rowling puolusti tutkijaa, joka oli saanut potkut työstään, koska hänen julkaisunsa katsottiin sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä loukkaavaksi. Someraivo on noussut jopa niin suureksi, että osa haluaa erottaa Rowlingin luomastaan Harry Potter -universumista, koska heidän mukaansa kirjailijan mielipiteet eivät ole linjassa menestyskirjasarjan fanikunnan kanssa.

Tällä hetkellä Rushdien tilasta tiedetään sen verran, että hänet on otettu pois hengityskoneesta ja hän pystyy puhumaan, vaikka toisin oli ennustettu. Hyökkäyksestä syytetty henkilö on kiistänyt syyllisyytensä murhan yritykseen ja on edelleen pidätettynä.

(kuva: AOP)

Lue myös: Harry Potterista tutun huispauksen lajiliitot vaihtavat pelin nimen - syynä JK Rowlingin kommenttit

Lue myös: J. K. Rowling halutaan erottaa Harry Potter -universumista - syytetään edelleen transfobiasta

Lähteet: Variety, Variety

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat