Kuva: Prime Video / YouTube

Taru sormusten herrasta -sarjan showrunner oikaisi toimittajaa - "Juuret ovat Tolkienin kirjoissa"

17.08.2022 10:15 - Riia Frost / riia.frost@bauermedia.fi

- Jos emme tuntisi niin, olisimme kauhuissamme, että istuisimme täällä, showrunner sanoo.

Syyskuun yksi odotetuimmista ensi-illoista on The Lord of the Rings: The Rings of Power -sarja, joka sijoittuu Taru sormusten herrasta -maailmaan, jonka on luonut kirjailija J.R.R. Tolkien. Kyseinen sarja on tähän mennessä herättänyt lukuisia kysymyksiä sekä faneissa että medioissakin. Osaan näistä kysymyksistä vastattiin Television Critic’s Association -lehdistötilaisuudessa Los Angelesissa perjantaina 12. elokuuta.

Yksi tilaisuuden merkittävimmistä hetkistä oli se, kun yksi toimittajista sanoi kyseisen spin-off-sarjan "perustuvan löyhästi" Tolkienin menestysteoksiin. Yksi sarjan showrunnereista Patrick McKay ei pitänyt toimittajan käyttämästä termistä ja päätti oikaista kyseisen käsitteen välittömästi. 

- Haluan vain keskustella termistä ”perustuu löyhästi”. Emme koe sen olevan niin, vaan meistä sarjan juuret ovat syvällä Tolkienin kirjoissa. Jos emme tuntisi niin, olisimme kauhuissamme, että istuisimme täällä, McKay aloitti.

- Mielestämme tämä tarina ei ole meidän. Se on tarina, jota valvomme, ja joka oli täällä jo ennen meitä ja odotti noissa kirjoissa pääsyä maan päälle. Sarja ei ole ”löyhästi perustuva”, vaan koemme olevamme syvästi yhteydessä niihin ihmisiin ja työskentelemme joka päivä, jotta työmme olisi edes lähempänä Tolkienin teoksia, McKay lisäsi.

Toimittajat kysyivät panelisteilta myös, eroaako The Lord of the Rings: The Rings of Power paljon toisesta elokuun lopussa tulevasta House of the Dragon -sarjasta, joka on spin-off palkitusta Game of Thronesista. Kyseiseen kysymykseen McKay päätti myös vastata.

- Olemme puhuneet tästä todella paljon. Kyseinen kysymys tuodaan monesti esille ja ymmärrämme täysin, mistä se tulee. Emme mieti sarjaa siitä näkökulmasta, mitä muita saman genren ohjelmia on tulossa. Sen sijaan mietimme Tolkienia: hänen elämäntyönsä oli luoda tuntemamme fantasiamaailma. Tämä on Tolkienin Keski-Maa ja maailma, jota halusimme kunnioittaa, ja samalla unohtaa, mitä muissa maailmoissa tapahtuu, McKay totesi.

- Tolkienin työ on loputtomasti sovellettavissa eri kulttuureissa ja aikakausissa ja olemme todella kiitollisia, että saamme tuoda sen eloon tässä ajassa, McKay lisää lopuksi.

Tuleva sarja on herättänyt viime aikoina sekä paljon mielenkiintoa että saman verran huoltakin. Osa Taru sormusten herrasta -maailman faneista ei ole trailerin perusteella vakuuttuneita siitä, että sarjan käsikirjoitus ja hahmosuunnittelu tulee olemaan kovinkaan mielenkiintoinen. Lyhyesti selitettynä sarjan tarkoituksena on olla katsaus Keski-Maan historiaan ja siinä seurataan niin entuudestaan tunnettujen kuin uusienkin hahmojen tarinoita.

The Lord of the Rings: The Rings of Power -trailerin voit katsoa alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Peter Jackson ei ohjaa Taru sormusten herrasta -sarjaa, koska hänet "ghostattiin" - Amazon perustelee

Lue myös: Taru sormusten herrasta -sarjasta uusi traileri julki - fanit huolestuivat käsikirjoituksesta

Lähteet: Variety Fair, The Hollywood Reporter

Kilpailut

Uusimmat