Kuva: Netflix / YouTube

Addamsin perheen näyttelijöistä julkaistiin kuva - yksi kohtasi arvosteluvyöryn

17.08.2022 19:45 - Riia Frost

Kuuluisan Addamsin-perheen hahmoina nähdään näyttelijät Catherine Zeta Jones, Guzmán, Jenna Ortega ja Isaac Ordonez.

Yksi ikonisimmista kauhugenren perheistä Addamsin perhe palaa viihdyttämään fanejaan NetflixiinWednesday-sarjan ensi-iltapäivää ei ole toistaiseksi paljastettu, mutta sen verran tiedetään, että sen ohjaajana toimii legendaarinen Tim Burton, 63.

Kyseinen sarja keskittyy Addamsin perheen tyttäreen Wednesdayhin, joka erotetaan niin sanotusti ”normaalista” koulusta ja hänet lähetetään Nevermore Academy -kouluun. Kyseinen koulu on tarkoitettu yksinomaan ”uniikeille opiskelijoille”. Pian Wednesday kohtaa verisen murhamysteerin ja tapaa pari ystävää, jotka ovat yhtä omituisia kuin hän.

Netflix näytti ensimmäisen vilauksen tulevan sarjan näyttelijäkaartista, jotka nähdään Addamsin perheenjäsenten rooleissa. Morticiaa näyttelee Catherine Zeta-Jones, Wednesdaytä Jenna Ortega, Gomezia Luis Guzmán ja Puggsleytä Isaac Ordonez.

Julkaisussaan Netflix myös vihjaa, että fanit tulevat pian näkemään uuden teaserin.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa julkaisun täältä.

Kyseiset näyttelijävalinnat herättivät ihmisissä sekä innostusta että arvostelua eri somekanavissa. Moni koki, ettei kuvassa näkyvä Addamsin perhe ole läheskään yhtä pelottava kuin aikaisemmissa teoksissa. Suurimmat arvostelut kuitenkin kohdistuivat Guzmániin, jonka ulkonäköä ivattiin armottomasti. Guzmánia myös verrattin legendaariseen Gomezin näyttelijään Raúl Juliáan, joka hurmasi katsojat 90-luvulla muun muassa karismaattisella roolisuorituksellaan.

”Ei, ei, ei! Isähahmon piti olla hyvännäköinen”, yksi kirjoittaa.

”Tuo isä on varmasi huonoin näyttelijävalinta”, toinen kritisoi.

”Mitä v*ttua! Pidän kaikista näyttelijöistä, mutta tuo mies ei vaan sovi joukkoon”, kolmas toteaa.

”Nuo eivät olleet hyvät valinnat Morticialle ja Gomezille”, neljäs sanoo.

”Hyvä näyttelijäkaarti kerrankin, mutta olkaa kilttejä ja korjatkaa Guzmánin hiukset. Ne näyttävät kamalilta!” Viides vitsailee.

Osa oli jopa sitä mieltä, että esimerkiksi Johnny Depp olisi ollut parempi valinta Gomezin rooliin. Monien mieliin oli jäänyt aikaisemmin somessa paljon pyörinyt julistekuva, jossa Depp oli Gomezin rooliasussa ja näyttelijä Eva Green poseerasi Morticiana. Kyseisen kuvan tiedetään olevan vain fanin tekemä taideteos.

Osa faneista kuitenkin puolusti Guzmánia muun muassa korostamalla, että näyttelijän haluttiin muistuttavan mahdollisimman paljon alkuperäisissä sarjakuvissa esiintyvää Gomezia. 

”Ainoa syy, miksi Gomezin näyttelijästä ei pidetä on, koska hän ei ole hyvännäköinen. Lisäksi ne, ketkä tuomitsevat hänen ulkonäköään ovat naiset. Näin juuri kommentin, jossa sanotaan ’ehkä, jos he maksavat hänelle extraa, hän voisi mennä treenaamaan’. Voin luvata, että jos sanoisit noin ylipainoisesta naisnäyttelijästä, naiset räjähtäisivät raivosta sanoen, ettei hänen tarvitse muuttaa kehoaan”, yksi puolustaa pitkässä kommentissaan.

”Niille, jotka sanovat ’tuo ei ole Gomezini’, niin hän itse asiassa näyttää paljon enemmän alkuperäisten sarjakuvien hahmolta”, toinen pohtii.

”Vaikuttaa siltä, että moni kommentoijista luulee, että 90-luvun elokuvat Addamsin perheestä ovat alkuperäiset lähdemateriaalit”, kolmas kirjoittaa.

Wednesday-sarjan ensimmäisen teaser-trailerin voit katsoa alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Addamsin perheen pelottava tytär saa oman sarjansa - mukana legendaarinen ohjaaja

Lähteet: Netflix

Kilpailut

Uusimmat