Kuva: AOP

Sanna Marinin bilevideon yksi sana trendaa Twitterissä - osa näkee termin tarkoitusperän selkeänä

18.08.2022 13:15 - Riia Frost / riia.frost@bauermedia.fi

Sanna Marin on joutunut julkisuuteen vuotaneen videon takia somemyrskyn silmään.

Yksi tämän hetken polttavimmista uutisista on julkisuuteen vuotanut video, jossa Suomen pääministeri Sanna Marin (sd), 36, juhlii kotibileissä ystäviensä kanssa. Kaksi viikkoa vanha video vuoti julkisuuteen eilen keskiviikkona 17. elokuuta ja on nostattanut ristiriitaista keskustelua sosiaalisessa mediassa.

Vaikka kyseisen videon vuotamisesta ei ole kovin pitkä aika, on yksi videolla kuuluva sana noussut nopeasti yhdeksi Twitter-palvelun trendaavimmista sanoista. Kyseinen sana on "jauhojengi", jonka moni on uskonut kuulevansa jonkun huutavan videolla. Sanan tarkoitusperää ei toistaiseksi tiedetä, mutta osa epäilee, että "jauho"-sanalla viitattaisiin huumeisiin.

Merkintää #jauhojengi on käytetty Twitterissä sekä vitsi- että kannanottotarkoituksessa.

"Jos paljastuu, että Suomen pääministeri on tämmönen jauhojengiläinen, en kyllä löydä sanoja. Tilanteessa, jossa meillä on alkava energiakriisi, naapurimaa sotii, pandemia ja talous kuralla", yksi kirjoittaa.

"SDP esittää: leipäjonon tilalle jauhojonot", toinen vitsailee.

"Sanna Marin kiistää huumeiden käytön ja vetoaa ”ikänsä mukaiseen käytökseen”. On meillä pääministeri", kolmas kommentoi.

"Jos jauhojengi-videolla esiintyisi pienen lapsen korkeassa valtiollisessa asemassa oleva äiti, pitäisi videosta huolestua ainakin sosiaalihuollon, työterveyden, Supon, rikospoliisin, kansalaisten, työtovereiden ja ystävien edustajat. Ennakoivasti, ennen seuraavaa videota", neljäs pohtii.

#Jauhojengi-merkinnän lisäksi Twitterin trendaavia sanoja ovat muun muassa Sanna Marin, Sanna ja Pääministerin

MTV:n mukaan Marin on tänään sanonut tiedotustilaisuudessa, että häntä harmittaa, että yksityistiloissa kuvattu video on päätynyt julkisuuteen, vaikka niin ei ollut koskaan tarkoitus käydä.

- Tuntuu pahalta, että näin on käynyt, Marin kertoo.

- Vaikka olen välillä illanvietossa ystävieni kanssa, teen myös työtehtäväni, Marin korostaa.

Lisäksi Marin on kiistänyt käyttäneensä tai nähneensä huumeita, mutta myönsi, että kyseisissä juhlissa käytettiin alkoholia.

Sanna Marin kiistää käyttäneensä huumeita juhliessaan ystäviensä kanssa. (kuva: AOP)

Lue myös: MTV: Sanna Marin kommentoi bilevideokohua: "Tuntuu pahalta, että näin on käynyt"

Lue myös: "Juhlitaan yhdessä" - Sanna Marin kehottaa kaikkia juhlistamaan alkanutta Pride-viikkoa

Kilpailut

Uusimmat