Kuva: B-Plan Distribution / YouTube

Tänään tv:ssä: Kotimainen komediaelokuva, jossa on syvällisiä pohdintoja nyky-yhteiskunnasta

23.08.2022 07:15 - Riia Frost

Päänäyttelijä on myös Hannaleena Hauru itse elokuvan ohjaaja.

”Sometus, panetus ja rakkaus”.

Näitä kolmea sanaa käytetään Fucking with Nobody -elokuvan sloganissa. Satiirinen draamakomedia kertoo ikisinkku elokuvaohjaaja Hannasta ja hänen näyttelijäystävästään Ekusta, jotka luovat Instagram-sovellukseen parodiaromanssin. Kyseinen feikkiromanssi on tutkimusprojekti, jonka avulla Hanna ja Ekku haluavat ystäviensä kanssa osoittaa nyky-yhteiskunnan kaipaavan romanttisia ja alkukantaisia arvomaailmaan nojaavia tarinoita.

- Päämäärä: Intiimien ihmissuhteiden purkaminen valtarakenteista tekemällä näkyväksi aikamme rakenteellisia ongelmakohtia, yksi hahmoista kiteyttää elokuvassa.

Pian menestyksekäs feikkiromanssi ja siitä syntynyt rakkaustarina nousee vauhdilla suureen suosioon, mutta karkaa yhtä nopeasti käsistä. Elokuvan joistakin ahdistavan häiritsevistä kohtauksista ja syvällisistä pohdinnoista huolimatta se on pääpainotteisesti komedia.

Elokuvan päänäyttelijät ovat Samuel Kujala ja Hannaleena Hauru, joka toimii myös elokuvan ohjaajana, leikkaajana ja toisena käsikirjoittajana. Fucking with Nobody on Haurun toinen pitkän elokuvan ohjaustyö.

Elokuvaa tähdittävät myös muun muassa Sara Melleri, Lasse Poser, Pietu Wikström, Tanja Heinänen, Jussi Lankoski, Hanna-Kaisa Tiainen ja Anna Kuusamo. Poser on toinen elokuvan käsikirjoittajista sekä yksi kuvaajista. Lisäksi Poser palkittiin Jussi-gaalassa parhaan miessivuosan palkinnolla.

Elokuva sai maailmanensi-iltansa Venetsian elokuvajuhlilla vuonna 2020, mutta Suomen elokuvateattereissa se nähtiin vasta 11. kesäkuuta 2021. Sen jälkeen elokuva levisi muillekin elokuvafestivaaleille, kuten esimerkiksi Hiff – Love&Anarchy ja IFF Rotterdam. Elokuva kärsi koronapandemian vaikutuksista, eikä siksi saanut Suomessa kovin suurta katsojamäärää. 

Elokuvan trailerin voit katsoa alta, mutta huomioithan, että sen ikärajasuositus on 16.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa trailerin täältä.

Fucking with Nobody (K16)

Yle TV2

21:00

Hannaleena Hauru on sekä Fucking with Nobody -elokuvan ohjaaja että näyttelijä. (kuva: Timo Korhonen / AOP)

Lue myös: Kotimainen uutuuselokuva niittää mainetta myös kansainvälisesti: "Kilpailu on kovaa"

Lue myös: Syksy on kotimaisen komedian juhlaa - katso Häät ennen hautajaisia -uutuuselokuvan hulvaton traileri

Lähteet: IMDB, Aamu Film Company

Kilpailut

Uusimmat