Kuva: AOP

Mitä tapahtui vuosia sitten lupaillulle Buffy, vampyyrintappaja -uusintaversiolle?

23.08.2022 15:15 - Iiro Myllymäki

Legendaarisen sarjan uusintaversiosta on annettu nyt tilannepäivitystä.

Artikkelin voi kuunnella alta tai Podplaysta.

Vuonna 2018 ilmoitettiin, että vuosina 1997–2003 esitetty Buffy, vampyyrintappaja -sarja on saamassa uusintaversion. Projektin tiimoilta on pitkään ollut hiljaista, mutta nyt sarjasta on kerrottu tilannepäivitystä.

Vastaava tuottaja Gail Berman kertoo The Hollywood Reporterin TV’s Top 5 -podcastissa, että projekti on tällä hetkellä määrittelemättömän mittaisella tauolla. Sarjaa ei siis tällä hetkellä edistetä, mutta syitä tälle ei ole kerrottu julkisuuteen. Digital Spy kertoo, että sarjalle ei ole vielä löytynyt sitä esittävää kanavaa, mikä saattaa olla osasyynä projektin sakkaamiselle.

Buffy, vampyyrintappaja oli Sarah Michelle Gellarin tähdittämä yliluonnollinen draamasarja. Suuren suosion saaneen sarjan uusintaversion lupailtiin päivittävän sarjan nykypäivään. Aiemmin kerrottiin, että uuteen sarjaan otetaan päärooliin musta näyttelijä ja muutenkin roolituksessa nähdään enemmän monimuotoisuutta kuin alkuperäisessä sarjassa.

Uuden version tuottajaksi on kiinnitetty Joss Whedon, joka on alkuperäisen sarjan luoja. Vuoden 2018 sarjailmoituksen jälkeen Whedon on ollut ikävissä otsikoissa. Käsikirjoittaja-ohjaajaa on syytetty epäasiallisesta käytöksestä kuvauksissa. Vuonna 2020 Justice League -elokuvan tähti Ray Fisher syytti elokuvan käsikirjoittajaa Whedonia Twitterissä ”inhottavasta, loukkaavasta ja epäammattimaisesta käytöksestä, jota ei voi hyväksyä”. Tämän jälkeen myös moni Buffy, vampyyrintappaja -sarjan näyttelijä kertoi omista huolestuttavista kokemuksistaan Whedonin kanssa. Huffington Post -julkaisu epäilee, että Whedonia kohtaan esitetyt syytökset saattavat osaltaan hidastaa uuden Buffy-sarjan tuotantoa.

Lue myös: Muistatko Buffy, vampyyrintappaja -sarjan päätähden? Nykyään suosittu somepersoona

Lähteet: Huffington Post, Digital Spy, The Hollywood Reporter

Kilpailut

Uusimmat