Kuva: AOP

John Boyega ei aio enää palata Star Wars -rooliinsa - ottaa kantaa fanien rasistisiin kommentteihin

25.08.2022 19:15 - Riia Frost

John Boyega on tyytyväinen siihen, että nykyään Star Wars puolustaa paremmin tummaihoisia näyttelijöitään.

Uutisoimme viime kesäkuussa, kuinka Star Wars -näyttelijä Moses Ingram, 28, kohtasi Obi Wan Kenobi -sarjan roolinsa myötä rasismia elokuvamaailman faneilta. Sekä Star Warsin virallinen tili että Obi Wan Kenobi -hahmon näyttelijä Ewan McGregor, 51, puolustivat Ingramia ja kehottivat fanejaan lopettamaan rasistisen käytöksensä.

Nyt Star Wars -elokuvasarjan yksi tähtinäyttelijöistä John Boyega, 30, ottaa kantaa aiheeseen SiriusXM's Tell Me Everything With John Fugelsang -ohjelman haastattelussa. Lisäksi Boyega ylistää Star Warsia ja McGregoria siitä, että he puolustivat Ingramia.

- Kun Moses Ingramia puolustetaan, minäkin tunnen oloni turvatuksi. Se saa minut ajattelemaan, että ”siistiä, en ole se elefantti huoneessa”, Boyega sanoo.

- Minulle se täytti sen ajan, kun minua ei tuettu. Enkä ole siitä katkera ollenkaan, Boyega lisää.

Boyega muistelee, että kun hän itse aloitti Finn-hahmon näyttelijänä ja kohtasi roolinsa myötä rasismia, sitä ei voitu juurikaan nostaa esille, vaan asiasta kehotettiin vaikenemaan. Boyega onkin tyytyväinen, että ajat ovat muuttuneet ja asiaan puututaan paremmin.

- Se on fantastista, kun näen, että ihmiset hyväksytään ja samaan aikaan elokuvastudiot tajuavat, että ”siistiä, tämä ei ole elefantti huoneessa -keskustelu, vaan meidän täytyy tukea tummaihoista työntekijää”, Boyega toteaa.

Vaikka Boyega on tyytyväinen, että tummaihoisia näyttelijöitä puolustetaan nykyään paremmin, ei häntä silti houkuta palata galaktiseen rooliinsa.

- Tässä vaiheessa olen tyytyväinen ilman. Luulen, että Finn on hyvässä tilanteessa, kun voit nauttia hänestä muissa asioissa, kuten videopeleissä ja animaatiossa. Mutta luulen, että Episodi VII:stä (Star Wars: The Force Awakensistä) Episodi IX:ään riittävät minulle, Boyega pohtii.

Boyegan koko haastattelun voit katsoa alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Riiviöt-elokuvien ohjaaja väittää Baby Yodan olevan kopio hänen hahmostaan: "Täysin varastettu"

Lue myös: Koomikko reagoi Obi-Wan Kenobi -rasismikohuun: 'Star Warsin pitäisi antaa Leialle tummaihoinen poikaystävä'

Lähteet: VarietyDaily Mail

Kilpailut

Uusimmat