Kuva: AOP

X Factorin entiset kilpailijat haastavat Simon Cowellin oikeuteen kiusaamisesta - "Sitä saat, mitä tilaat"

30.08.2022 15:15 - Riia Frost

Vuoden 2010 X Factor -finalisti viittaa itse aiheeseen puhumalla "merkityksettömästä henkilöstä ja hänen ohjelmastaan".

Tunnetun televisioesiintyjän Simon Cowellin, 62, omistama levy-yhtiö SyCo on kohtaamassa oikeudenkäynnin kuuden X Factor -ohjelman kilpailijan toimesta. Viiden soolokilpailijan ja yhden yhtyeen on ilmoitettu lähestyvän lakiyritystä, jotta he saavat haastettua levy-yhtiön oikeuteen. Tällä hetkellä kilpailijat suunnittelevat vaativansa yritykseltä vähintään miljoonan punnan korvausta.

Kilpailijat sanovat kokeneensa yritykseltä kiusaamista, huonoa kohtelua ja laiminlyöntiä sen jälkeen, kun he olivat osallistuneet X Factor -ohjelmaan. Kilpailijoiden mukaan heillä on jopa todisteita tukemaan heidän sanojaan.

- Ohjelmassa oleminen oli kamala kokemus ja olemme kärsineet vuosia sen jälkeen, yksi entisistä kilpailijoista kertoo.

- Mielenterveytesi ei kiinnostanut ketään. Olimme heille vain pelinappuloita. Kun osallistuin kilpailuun, olin itsevarma, kunnianhimoinen ja karismaattinen. Nykyään olen äärimmäisen epäluottavainen, tunteellinen, jännittynyt ja täynnä ahdistusta, entinen kilpailija lisää.

"He eivät tule voittamaan!"

Nyt Vuoden 2010 X Factor -kilpailun entinen finalisti Rebecca Ferguson, 36, arvostelee itse sosiaalisessa mediassa ”merkityksettömiä henkilöitä ja heidän ohjelmiaan” mainitsematta varsinaisesti Cowellin tai hänen yritystään nimillä. Hänen Twitter-julkaisuissaan on kuitenkin vahvoja viittauksia Cowelliin ja X Factor -kilpailuun.

”Asiat menevät pieleen! Saat, mitä tilaat universumilta”, Ferguson aloittaa.

”Hän on merkityksetön henkilö, joka on takertunut vanhoihin hyviin aikoihin”, Ferguson lisää.

Rebecca Ferguson ottaa kantaa Simon Cowellin kohtaamiin syytöksiin. (kuva: AOP)

Vaikka Ferguson ottaa vahvasti kantaa aiheeseen, hän silti korostaa, ettei aio haastaa ketään oikeuteen.

”Minulla on kolme lasta kasvatettavana. Minulla ei ole aikaa tai energiaa keskittyä merkityksettömiin ihmisiin ja heidän ohjelmiinsa, jotka ovat pian myös merkityksettömiä. En aio haastaa ketään oikeuteen. Viimeisen kahden vuoden aikana olen ollut pitämässä puheita, ollut tapaamisissa ja keskustelemassa hallituksen kanssa siitä, miten musiikkialasta saataisiin turvallisempi”, Ferguson korostaa.

Vuonna 2021 Ferguson meni poliisilaitokselle ilmoittaakseen kokemastaan ahdistelusta ja pakko-ohjauksesta, kun hän oli ITV:n ohjelmassa. Ferguson kuvaili tuolloin tekijän olleen ”vanhemman musiikkialan mieshenkilö”. Ferguson muistelee kokemaansa myös Twitter-julkaisuissaan.

”Kaikki, mitä kävin läpi, oli tarkoitus tapahtua, koska sen myötä musiikkialalla on nyt tilanne parempi. En ole katkera tai surullinen menneisyydestäni, koska olen oppinut siitä. Minkä he luulivat satuttavan minua, todellisuudessa auttoi tuhansia ihmisiä. He eivät tule voittamaan! Hyvillä ihmisillä on aina toivoa, vaikka miten muut yrittäisivät pilata heidät. Hyvät ihmiset voittavat lopulta”, Ferguson toteaa.

”Jos minä haastaisin jonkun oikeuteen, täytyisi hänen olla minulle merkityksellinen henkilö. Eivätkä he ole niitä, jotka tuntisin, tai joita edes ajattelen. Energiani on arvokasta, enkä halua tuhlata sitä”, Ferguson lisää lopuksi.

Cowell tai SyCon tai X Factorin tiedottajat eivät ole toistaiseksi kommentoineet syytteitä tai Ferguson julkaisuja.

Simon Cowell ja hänen yrityksensä SyCo ovat joutuneet suurten syytöksien kohteiksi. (kuva: AOP)

Lue myös: Simon Cowell lopetti täyteaineiden ottamisen kasvoihinsa - "Se saattoi mennä liian pitkälle"

Lue myös: Simon Cowell kommentoi viimeisintä pyöräonnettomuuttaan: "Olen vähän kaheli"

Lähteet: Daily Mail, Insider

Kilpailut

Uusimmat