Kuva: Riia Frost

Yle: Bessin hittibiisit olivat vähällä jäädä kuulematta: "Ei mennyt niin kuin mä suunnittelin"

19.09.2022 19:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Bess itse oli ajatellut aivan toisenlaista edustusbiisiä UMK-kilpailuun.

Olet tuskin välttynyt tämän vuoden aikana kuulemasta tarttuvaa hittikappaletta Ram pam pam.

Kappale kuultiin Uuden musiikin kilpailussa, mutta oli vähällä, ettei niin olisi käynyt, sillä biisin esittäjä Bess epäröi kappaleen lähettämistä kilpailuun viime hetkiin saakka.

Bess kertoo Ylen haastattelussa, että syynä epäröintiin oli artistin halu tehdä jotakin enemmän kantaa ottavaa. Lopulta koko muu tiimi oli Ram pam pamista vakuuttunut ja Besskin myöntyi.

– Mulla oli tunne, että jos me UMK:hon lähdetään niin ei ainakaan tällä biisillä. Ajattelin, että tehdään joku maailmanpelastusbiisi, koska maailma täytyy pelastaa ja meillä on vielä paljon hommaa tehtävänä. Kyllä me tehtiinkin, mutta Ram pam pam päätyi sinne.

Ram pam pam ei ollut ensimmäinen kappale, jonka kohdalla Bess on pohtinut pitkään. Hänen aiempi hittibiisinsä Tempo oli myös aikanaan vaakalaudalla. Bess oli tuolloin ryhtynyt tekemään yhteistyötä artisti Nopsajalan kanssa ja yritti selittää kollegalle, miksi Tempoa ei kuulunut julkaista.

– Mulla on edelleen tallessa pitkä viesti Nopsajalalle, että näistä syistä tätä ei voi julkaista. Olin ajatellut eri tavalla, millaista musaa lähden tekemään, ja tämä ei mennyt niin kuin mä suunnittelin. Mutta mikään ei mene niin kuin suunnittelee, Bess jatkaa Ylelle.

Kappaleet ovat myös löytäneet yleisönsä ja tuoneet kuulijoilleen syviäkin merkityksiä. Bess muistaa yhden äärimmäisen tapauksen, kun kuuntelija oli jopa onnistunut lähtemään väkivaltaisesta parisuhteesta voimaannuttuaan Ram pam pam -kappaleesta.

- Yksi henkilö sanoi, että hän on ollut väkivaltaisessa suhteessa ja saanut kappaleen kautta voimaa lähteä siitä, Bess muistelee artikkelissa.

Lue myös: Bess teki radiosoittohistoriaa Ram pam pam -hitillään - "Niin käsittämätön juttu"

Lue myös: Erika Vikman paljastaa fanipostiensa yleisen sisällön: "En haluaisi nähdä"

Lähde: Yle

Kilpailut

Uusimmat