Kuva: Minttu Tikkanen

Speden raiskauskohu vaikutti häntä esittävän Riku Niemisen roolityöhön: "Näyttelijälle juhla-ateria"

04.10.2022 12:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Nieminen kertoo todenneensa Speden hyvin ristiriitaiseksi henkilöksi.

Tämän vuoden maaliskuuhun asti Spede eli Pertti Pasanen oli suurimman osan silmissä vain juhlittu elokuvantekijä. Kuitenkin Lenita Airiston kerrottua elämäkerrassaan Speden yrittäneen raiskata hänet, monen silmissä kuva muuttui.

Valmisteilla on siitä huolimatta Speden elämästä kertova elokuva, joka ilmestyy ensi vuonna. Pääosaa eli Pasasta itseään esittävä Riku Nieminen kertoo Voice.fi:n haastattelussa raiskauskohun vaikuttaneen hänenkin roolityöhönsä, mutta se ei ainakaan haitannut häntä. Nieminen jatkaa, että näyttelijälle on kiinnostavaa esittää monisävyistä ja ristiriitaista hahmoa.

Voit kuunnella Niemisen haastattelun alta tai Podplaysta.

- Sehän on näyttelijälle juhla-ateria. Vaikka kuinka negatiivissävytteistä onkaan se, mitä Spede teki, kuitenkin on niin monia puolia, joita käsikirjoituksessa päästään tuomaan esiin elokuvan aikana, Nieminen luonnehtii.

Hän ei kuitenkaan kommentoi sitä, tullaanko raiskauskohua suoraan käsittelemään elokuvassa.

- Sen enempiä paljastamatta nähdään monenlaisia puolia tästä henkilöstä. Sen voitte sitten teatterin penkissä todistaa, Nieminen vihjaa.

Muissa rooleissa nähdään muun muassa Joonas Nordman ja Mikko Töyssy. (kuva: Yellow Film & TV/ Vytautas Juozénas )

Rooli jää maskibussiin

Nieminen on sukeltanut syvälle Speden elämään tutkiessaan hänestä internetistä löytyviä materiaaleja, sketsejä, haastatteluita ja muita klippejä. Speden ristiriitaisuus kävi niiden myötä selväksi myös Niemiselle.

- Hyvin moniulotteinen, nimenomaan ristiriitainen hyenkilö. Hänellä oli paljon valtaa ja ajoittain käytti sitä äärimmäisen väärin mielestäni, Nieminen kuvailee.

Tämä ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta, kun Nieminen esittää jotakin kaikkien tuntemaa suomalaista. Vuonna 2018 ilmestyi Juice-elokuva, jossa Nieminen esitti muusikkoa itseään. Vaikka oikean henkilön näytteleminen vaatii valtavan taustatutkimuksen, ei Nieminen koe, että Juice tai Spede olisivat jääneet seuraksi hänen omaan elämäänsä.

- En myönnä enkä ole havainnut, että jää. Kukaan ei ole sanonut, että toi oli ihan juicemaisesti tehty. Teatterikorkeakoulun ensimmäisellä vuosikurssilla käydään läpi se, että kun maskibussin tai teatterin ovi menee kiinni, rooli loppuu siihen, Nieminen kertoo.

Nieminen on tehnyt aiemmin roolin muun muassa Juicena. (kuva: Minttu Tikkanen)

Lue myös: Aku Sipola esittää Vesa-Matti Loiria tulevassa Spede-elokuvassa: "Täysin mahdoton tehtävä"

Lue myös: IL: Lenita Airisto kertoo uutuuskirjassa Spede Pasasen yrittäneen raiskata hänet - kommentoi, miksi kertoo asiasta nyt

Lue myös: Ensimmäiset kuvat Aku Sipolasta Vesa-Matti Loirina ja Uunona - Spede-elokuva julkaistaan ensi vuonna

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä ja Podplay kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat