Kuva: AOP

Mel Gibson saa todistaa Harvey Weinsteinia vastaan oikeudenkäynnissä

17.10.2022 22:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Tuomioistuin on päättänyt, että Mel Gibsonin todistus voidaan kuulla tulevassa oikeudenkäynnissä.

Los Angelesin tuomioistuin on päättänyt, että näyttelijä Mel Gibson, 66, voidaan kutsua todistajaksi Harvey Weinsteinin, 70, tapausta käsittelevässä oikeudenkäynnissä.

Tuomari Lisa B. Lench on päättänyt, että syyttäjät voivat kutsua näyttelijän todistajaksi tapauksessa, jossa nainen on kertonut Weinsteinin käyttäneen häntä seksuaalisesti hyväkseen hieronnan päätteeksi vuonna 2010. Syyttäjän mukaan nainen oli tapahtuman jälkeen kertonut asiasta Gibsonille.

Asianajajan mukaan Gibson ei muista käydyn keskustelun ajankohtaa, joten syyttäjä haluaa kutsua myös toisen todistajan, jonka kerrotaan keskustelleen naisen sekä Gibsonin kanssa tapauksesta. Tuomari on antanut luvan myös toisen todistajan kuulemiseen.

Weinsteinin puolustus on pyytänyt lupaa saada kysyä Gibsonilta tämän vuosien varrella antamista antisemitististä lausunnoista, sekä vuonna 2006 tapahtuneesta pidätyksestä, jolloin näyttelijä otettiin kiinni epäiltynä rattijuopumuksesta.

Näyttelijä Winona Ryder on taannoin väittänyt Gibsonin puhuneen hänelle homovastaisia -sekä antisemitistisiä kommentteja heidän ollessaan juhlimassa.

Gibson on kiistänyt jyrkästi Ryderin väitteet.

Tuomari hylkäsi puolustuksen pyynnön kysyä oikeudenkäynnissä Gibsonin taannoisista kommenteista.

Elokuvaohjaajana tunnetun Weinsteinin tapaus on ollut runsaasti esillä julkisuudessa vuosien ajan. Vuonna 2017 yhdysvaltalaiset julkaisut kertoivat Weinsteinin raiskanneen ja ahdistelleen seksuaalisesti useita naisia. Ohjaaja tuomittiin raiskauksesta ja seksuaalisesta ahdistelusta ehdottomaan vankeusrangaistukseen vuonna 2020.

Lue myös: Elokuvatuottaja Harvey Weinstein sai 23 vuoden tuomion seksuaalirikoksista

Lue myös: Harvey Weinstein tuomittiin kahdesta seksuaalirikoksesta - jopa 25 vuoden tuomio odottaa

Lue myös: Mel Gibson ollut 10 vuotta raittiina - "Joka vuosi täytyy lukea siitä, että on ollut kännissä"

Lähde: Entertainment Tonight

Kilpailut

Uusimmat