Kuva: AOP

Muistatko katastrofaalisen Fyre-festivaalin? Petoksesta tuomittu järjestäjä pyytää anteeksi

07.11.2022 17:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Billy McFarland vapautui vankilasta toukokuussa.

Musiikkifestivaali Fyren järjestäjänä tunnettu Billy McFarland pyytää anteeksi osallisuuttaan katastrofaalisen festivaalin järjestämisessä.

Tapahtumajärjestäjä vapautui vankilasta noin viisi kuukautta sitten, jossa hän suoritti saamaansa petostuomiota liittyen vuonna 2017 järjestettyyn musiikkitapahtumaan.

- Minun täytyy pyytää anteeksi. Se on ensimmäinen ja viimeinen asia, joka minun on tehtävä, McFarland toteaa Good Morning America -ohjelman haastattelussa.

Hän kertoo haastattelussa halunneensa todistella ihmisille olevansa menestynyt.

- Se ajoi minut tekemään huonoja valintoja, tapahtumajärjestäjä toteaa.

Huhtikuussa 2017 McFarland ja rap-artisti Ja Rule järjestivät Fyre-festivaalin, jota markkinoitiin eksklusiivisena musiikkitapahtumana. Sitä mainostivat useat julkisuudesta tutut henkilöt, esimerkiksi malleina tunnetut Bella Hadid sekä Kendall Jenner.

Tapahtumaan saapuneet tuhannet vieraat saivatkin kokea karvaan pettymyksen tapahtumapaikalla. Kävijät ovat kuvailleet tapahtumapaikan olleen täysi kaaos, eivätkä puitteet olleet mitään luvatun kaltaista.

Kolme kuukautta katastrofaalisten tapahtumien jälkeen McFarland pidätettiin syytettynä petoksesta, jolla hänen syytettiin kavaltaneen sijoittajilta varoja. Ja Rulea vastaan ei koskaan nostettu syytettä, sekä häntä vastaan nostettu siviilikanne hylättiin.

Maaliskuussa 2018 McFarland tuomittiin kuudeksi vuodeksi vankeuteen ja hänet määrättiin maksamaan hyvityksiä sijoittajille, konserttivieraille sekä myyjille 26 miljoonan euron edestä.

Toukokuussa 2022 McFarland vapautettiin asumaan vangeille tarkoitettuun tukiasuntolaan.

- Tällä hetkellä Billy on helpottunut päästessään pois vankilasta ja hän odottaa innolla työryhmän kanssa työskentelyä, jonka tarkoituksena on tehdä suunnitelma hyvitysten takaisinmaksamisesta, McFarlandin asianajaja kommentoi aiemmin.

Lue myös: Muistatko katastrofiin päättyneen Fyre-festivaalin? Tuomittu järjestäjä anoo vapautusta vankilasta

Lue myös: Kendall Jenner sopuun Fyre-festivaaliin liittyvässä oikeustaistossa - pulittaa huimat korvaukset

Lähde: E! News

Kilpailut

Uusimmat