Kuva: AOP

Kendall Jenner sopuun Fyre-festivaaliin liittyvässä oikeustaistossa - pulittaa huimat korvaukset

22.05.2020 20:15 - Milena Raappana

Kendall Jenner haastettiin oikeuteen viime vuonna Fyre-festivaalin valheellisesta mainostamisesta.

Huippumalli ja Kardashian-Jenner-klaanin jäsen Kendall Jenner, 24, on päässyt sopuun huijausskandaali Fyre-festivaaliin liittyvässä oikeudenkäynnissä ja suostunut maksamaan 90 000 dollaria eli noin 82 400 euroa tapahtumaan liittyvästä vilpillisestä toiminnastaan. 

Malli haastettiin viime vuonna oikeuteen Instagram-päivityksestään, jolla hän promosi kolmen vuoden takaista Bahamalla järjestettävää festivaalia. Luksustapahtuman luvattiin olevan täynnä A-luokan artistien konsertteja, herkullista ruokaa ja korkealuokkaisia majoituskohteita, mikä osoittautui pian tuhansille lipuista maksaneille osallistujille suureksi huijaukseksi. 

Dazed Digital -julkaisu uutisoi Jennerin tehneen vuoden 2017 tammikuussa Instagram-päiviyksen, jossa hän mainosti Kanye Westin perustaman levy-yhtiö G.O.O.D Music Familyn olevan "ensimmäisiä kiinnityksiä" Fyre-festivaalille. 

Oikeuden dokumenteista käy ilmi, että Jennerille maksettiin päivityksen tekemisestä 250 000 dollaria eli lähes 229 000 euroa ja muutama päivä myöhemmin hänelle siirrettiin 25 000 dollarin eli melkein 23 000 euron lisämaksu. Jenner ei ilmoittanut somepäivityksessään saavansa rahaa sen tekemisestä. Lisäksi maininta G.O.O.D Music Familysta katsottiin johtaneen osaa lippujen ostajista harhaan ja luoneen mielikuvan, että Kanye West esiintyisi festivaaleilla. 

Cosmopolitan myös uutisoi Netflixin Fyre Festival -dokumentista käyneen ilmi, että festivaalin järjestäjät käyttivät laittomasti Jennerin nimeä myydessään 10 000 dollaria eli noin 9150 euroa maksavia lippuja hulppealla jahdilla järjestettäviin bileisiin ja sanoivat mallin olevan niiden vetäjä. 

Festivaalin järjestäjä Billy McFarland, 28, tuomittiin vuonna 2018 kuudeksi vuodeksi vankeuteen kahdesta petoksesta. Hän on anonut ennenaikaista vapautumista vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi, sillä kyseisessä vankilassa on todettu kolme viruksen aiheuttamaan kuolemantapausta ja McFarland kuuluu riskiryhmään. 

Lue myös: Kanye Westin tapahtumasta vertauksia huijausskandaali Fyre-festivaaliin: 'Haluan rahani takaisin'

Lue myös: Kendall Jennerin somepostaus johti oikeustaisteluun - kuvaaja vaatii suurta summaa

Lähteet: Dazed Digital, Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat