Kuva: AOP

Kim Kardashianin ja Kanye Westin avioero päätökseen - West maksaa jättisumman lasten elatusapua

30.11.2022 19:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Kim Kardashian ja Kanye West menivät naimisiin vuonna 2014.

Lähes kaksi vuotta sitten tosi-tv-tähti Kim Kardashian, 42, ja rap-artisti Kanye West, 45, jättivät avioerohakemuksen.

Nyt avioeroprosessi on tullut päätökseen.

Helmikuussa 2021 avioerohakemuksen jättänyt pariskunta meni naimisiin vuonna 2014 ja heillä on liitostaan neljä yhteistä lasta: North, 9, Saint, 7, Chicago, 4, sekä Psalm, 3.

Viihdesivusto E! News:n saamien asiakirjojen mukaan West maksaa kuukausittain 200 000 euroa elastusapua ja on yhteisvastuullinen lastensa terveyteen, turvallisuuteen ja opiskeluun liittyvistä kustannuksista.

Asiakirjojen mukaan pariskunta on sopinut osallistuvansa sovitteluun, mikäli lapsiin liittyvissä asioissa ilmenee erimielisyyksiä. Mikäli toinen osapuoli ei osallistu sovitteluun, saa toinen vanhemmista tehdä lapseen liittyvän päätöksen itsenäisesti.

Kumpikaan osapuolista ei tule maksamaan entisen puolisonsa elatuksesta. Kalifornian lain mukaan entiselle puolisolle voidaan maksaa elatusapua liiton päättymisen jälkeen. Elastusavun kesto määräytyy avioliiton keston mukaisesti.

Suomessa avioliiton aikainen elatusvelvollisuus päättyy tyypillisesti avioeroon, mutta poikkeustapauksissa elatusapua saatetaan maksaa myös liiton päätyttyä.

Kardashianin ja Westin sopimus tarvitsee vielä tuomarin vahvistuksen. Tämän jälkeen entisen avioparin avioero on virallinen.

Lue myös: Kim Kardashian on helpottunut oikeuden päätöksestä - on nyt virallisesti sinkku

Lue myös: Kanye West pyytää anteeksi Kim Kardashianilta

Lue myös: Kanye Westiltä erikoinen päivitys kuningatar Elisabetin kuolemasta - "Minäkin menetin kuningattareni"

Lähde: E! News

Kilpailut

Uusimmat