Kuva: Yle / Nelli Kenttä

UMK:n juontajaksi yllätysnimi - Samu Haber tunnustautuu elinikäiseksi euroviisufaniksi

01.12.2022 09:15 - Iiro Myllymäki

Samu Haber juontaa Uuden musiikin kilpailun finaalin 25. helmikuuta.

Yle kertoo, että Samu Haber, 46, juontaa seuraavan Uuden musiikin kilpailun finaalin. Sunrise Avenuen uran lopettanut ja suomenkieliselle soolouralle siirtynyt Haber on innoissaan pestistä, joka tuli hänelle yllätyksenä.

- UMK-pesti kruunaa minulle mielettömän hienon vuoden, johon on kuulunut muun muassa Sunrise Avenuen jäähyväiskiertue, uusi suomenkielinen albumi ja sitä seurannut loppuunmyyty soolokiertue, Haber kertoo tiedotteessa.

Juontamisen lisäksi Haber myös esiintyy UMK-lavalla Turun Logomossa 25. helmikuuta. Haberia kuvaillaan tiedotteessa elinikäiseksi viisufaniksi, ja mies onkin ollut seuraamassa paikan päällä Euroviisujen finaalia kaksi kertaa, vuosina 2016 ja 2019.

- Maailmassa ei ole karnevaaleja koskaan liikaa ja siksi olen seurannut viisuja ja karsintoja aina. Suomesta on lähetetty viisuihin upeita biisejä ja show´hun aidosti panostetaan. Erityisesti viime vuosina UMK:sta on kasvanut todella upea kokonaisuus. Ollaan rohkeasti ylpeitä ja räiskyviä. Entisaikojen viisutraumoista on todellakin päästy irti, Haber sanoo.

Haber paljastaa, että arkinen look saa UMK:ssa jäädä, ja luvassa on räiskyvämpää pukeutumista.

Haberilla ei ole aiempaa juontokokemusta, mutta tv-esiintyjänä hän on hankkinut kannuksensa esimerkiksi The Voice of Germany -ohjelman tähtivalmentajana.

Edellisellä kerralla UMK:n juonsivat artisti Vesala ja somevaikuttaja Mmiisas.

UMK:ssa kilpailevat artistit julkistetaan 11. tammikuuta. UMK:ssa valitaan Suomen edustaja ensi toukokuussa kilpailtaviin Euroviisuihin, jotka järjestetään Liverpoolissa Isossa-Britanniassa. Ukraina voitti edelliset Euroviisut, mutta sotatilan takia kilpailua ei pystytä järjestämään maassa.

Lue myös: Tulevan UMK:n kappaleista ensimmäiset tiedot - mukana "todella tunnetun artistin seksiä tihkuva biisi"

Lue myös: Euroviisujen äänestys muuttuu merkittävästi - enemmän valtaa katsojille

Kilpailut

Uusimmat