Kuva: AOP

Uusi Avatar-elokuva kerää ylistystä kriitikoilta - "Eeppinen James Cameronin taidonnäyte"

08.12.2022 17:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Avatar: The Way of Water ilmestyy 14. joulukuuta ja useat toimittajat ovat jo nähneet elokuvan ennakkoon. Vastaanotto on ollut positiivinen.

Joulukuussa julkaistaan yksi vuoden odotetuimmista elokuvista, kun Avatar-elokuvan jatko-osa Avatar: The Way of Water ilmestyy. 

Avatar: The Way of Water on esitetty nyt useille eri toimittajille ja se on otettu vastaan todella positiivisesti. Collider-sivuston mukaan toimittajat suorastaan ylistävät sitä, kuinka hienosti elokuva on tehty. 

Esimerkiksi Colliderin toimittaja Perry Nemiroff kutsuu elokuvaa "uskomattomaksi" ja "tekniseksi taidonnäytteeksi, jossa on koskettava tarina".

Useille medioille elokuvakriitikon töitä tekevä Tom Beasley kirjoittaa Twitter-sivullaan: "Avatar: The Way of Water täyttää kaikki hullut lupaukset, sillä kyseessä on elokuvallinen keksintö. Varsinkin vedenalaiset kohtaukset räjäyttävät tajunnan. Elokuva on suuri ja eeppinen James Cameronin taidonnäyte". 

Muun muassa Episodi-lehdelle kirjoittava Maria Lattila on myös vaikuttunut näkemästään.

"Elokuva on uskomaton. Upea, lumoava elokuvan tekeminen on yhdistetty valtavaan maailmanrakentamiseen ja tarinankerrontaan. The Way of Water on todellakin kunnioitusta herättävä." 

Ensimmäisestä Avatarista tuli välittömästi hitti julkaisuvuonnaan 2009. Se on tälläkin hetkellä maailman tuottoisin elokuva yli 2,8 miljardin dollarin, eli 2,7 miljardin euron, lipputuloillaan.

Avatar: The Way of Water sijoittuu kymmenen vuoden päähän ensimmäisestä Avatarista. Se kertoo Sullyn perheestä ja siitä, miten pitkälle he ovat valmiita menemään suojellakseen toisiaan tragedioilta, vaikeuksilta sekä menetyksiltä. Uusi vihollinen on jälleen tullut. 

Elokuvaa tähdittävät muun muassa Sam WorthingtonZoe SaldañaKate Winslet sekä CCH Pounder ja ohjauksesta vastaa tuttuun tapaan James Cameron.

Avatar: The Way of Water julkaistaan 14. joulukuuta. Näet trailerin alta.

Jos video ei näy, katso se täältä. 

Lue myös: Avatar-elokuvan uudelleenjulkaisu kiinnostaa - keräsi huimat lipputulot viikonlopun aikana

Lue myös: Matt Damon kieltäytyi Avatar-elokuvasta, menetti yli 234 miljoonan tulot - "Pääsin historiankirjoihin"

Lähde: Collider, Finnkino

Kilpailut

Uusimmat