Kuva: Youtube

Netflix puolustaa tosielämän Squid Game -sarjaansa osallistujien valitettua kuvausolosuhteista

26.01.2023 20:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Kilpailijoiden mukaan useat henkilöt ovat loukkaantuneet kilpailuohjelman kuvauksissa. Netflix kiistää väitteet.

Suoratoistopalvelu Netflix on joutunut keskelle taistelua koskien omaa versiotaan suursuosion saavuttaneesta Squid Game -kilpailusta.

Suoratoistopalvelu kiistää Squid Gamesta inspiroituneen kilpailusarjan väitteet siitä, että sarjan kuvauksissa oltaisi menty liian pitkälle.

- Välitämme kilpailijoidemme ja henkilökuntamme terveydestä ja turvallisuudesta ja olemme panostaneet kaikkiin asianmukaisiin turvallisuustoimenpiteisiin, Netflixiltä todetaan Variety-julkaisulle annetussa lausunnossa.

Paraikaa Lontoossa kuvattava kilpailuohjelma joutui hiljattain arvostelun kohteeksi, kun useat kilpailuun osallistuneet ovat valittaneet ohjelman kuvausolosuhteista.

Varietyn mukaan yhden kilpailijan uskotaan loukanneen olkapäänsä törmättyään kilpailussa seinään. Toisen kilpailijan kerrotaan saaneen hoitoa lieviin vammoihin.

Eräs kilpailija on kommentoinut The Sun -lehdelle kilpailun muistuttavan sotatannerta.

- Ihmiset lähtivät itkien, kilpailija kommentoi The Sunille.

Eteläkorealaisen sarjan ensimmäisessä jaksossa nähdään liikennevalopeli, joka on toistettu myös kilpailuohjelmassa. Eräs osallistuja on kertonut, että yksi kilpailijoista vietiin paareilla pois kilpailupaikalta, sillä kuvauspaikalla oli ollut pakkasta lähes 35 astetta.

Netflix on kiistänyt tapahtuneen.

Liikennevalopelissä tarkoituksena on seisoa hiljaa paikoillaan niin kauan, kunnes pelinjohtaja kääntää selkänsä kilpailijoille.

- Vaikka kilpailijoihin iski hypotermia, he olivat valmiita jäämään paikoilleen mahdollisimman pitkäksi ajaksi, sillä pelissä oli paljon rahaa, kilpailija kommentoi The Sunille.

- Liian monet olivat päättäneet olla liikkumatta, joten he seisoivat paikoillaan aivan liian pitkään.

Squid Game -sarjassa liikennevalopelin pelinjohtajana nähdään jättikokoinen nukke. (kuva: Youtube)

Viime kesäkuussa julkistetussa tosielämän Squid Game -ohjelmassa 456 kilpailijaa eri puolilta maailmaa kisaa tosi-tv-historian suurimmasta rahapalkinnosta. Palkintosumma on yli neljä miljoonaa euroa.

Lue myös: Squid Gamesta tehdään reality-sarja, jossa pelataan tuttuja pelejä - mukaan voi hakea kuka vain

Lue myös: Squid Gameen voi liittyä tulevaisuudessa myös Hollywood-tähtiä, pöydällä muun muassa Leonardo DiCaprio

Lähde: E! News

Kilpailut

Uusimmat