Kuva: AOP

Julkisuudesta tuttu huippukokki Tomi Björck sulkee ravintolansa yllättäen: "Raskain mielin"

15.02.2023 22:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Ravintola sijaitsi Helsingissä.

Televisio-ohjelmissakin nähty huippukokki Tomi Björck ilmoitti yllättäen sulkevansa hittiravintolansa Helsingissä.

Sanchome-ravintola sulki ovensa pysyvästi tänään, 15. helmikuuta. Ravintola sijaitsi Helsingin ydinkeskustassa Kluuvikadulla.

Björck tiedotti asiasta Instagram-tilillään, jossa kuvailee päätöksen olleen raskas, mutta välttämätön, sillä viimeaikainen kustannusten nousu on tehnyt liiketoiminnasta yrityksestä huolimatta kannattamatonta.

"Raskain mielin jaamme tänään todella harmillisen uutisen – Sanchome ravintola on pysyvästi suljettu 15.2.2023 alkaen. Maailman epästabiilin tilanteen aiheuttama mm. raaka-aineiden ja kiinteiden kulujen ennalta arvaamaton jyrkkä hintojen nousu ja nyt alkuvuodesta raju ostovoiman heikkeneminen ovat aiheuttaneet tilanteen, jossa yritystoimintaa ei ole saatu kannattavaksi kovasta yrityksestä huolimatta", julkaisussa kirjoitetaan.

Björck jatkaa, että moni ravintola on ollut ahtaalla jo useamman vuoden ajan, sillä jo koronapandemia kuritti alaa syvästi.

"Kiitämme lämpimästi upeita asiakkaitamme, omistautunutta henkilökuntaamme sekä erinomaisia yhteistyökumppaneitamme. Surullisena toteamme, että 14.2. oli viimeinen toimintapäivämme kauniissa ravintolassamme, jonka eteen on paiskittu töitä vuosikaudet. Viimeiset vuodet ovat olleet erittäin haastavia ravintolatoimijoille", Björck kirjoittaa.

Voit katsoa julkaisun alta tai täältä.

Lue myös: Näyttelijä Satu Silvon suosittu kasvisruokaravintola hakeutuu konkurssiin: "Surullinen päivä"

Kilpailut

Uusimmat