Kuva: AOP

Euroviisujen juontajat paljastettiin - mukana suosittu talk show -juontaja ja takavuosien hittiartisti

22.02.2023 15:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Liverpoolin Euroviisuissa nähdään neljä juontajaa.

BBC on julkistanut Eurovision laulukilpailun juontajat. Euroviisut järjestetään toukokuussa Liverpoolissa, ja mukana on neljä juontajaa. Juontajissa näkyy se, että Euroviisut järjestetään brittien ja ukrainalaisten yhteistyönä. Ukrainan Kalush Orchestra voitti edellisen kilpailun, mutta Euroviisuja ei voida järjestää Ukrainassa Venäjän aloittaman hyökkäyssodan takia.

Juontajien joukossa on Suomessakin tunnettuja nimiä. Graham Norton on pitkän linjan euroviisukommentaattori BBC:n lähetyksissä, ja hän vetää omaa The Graham Norton Show -keskusteluohjelmaansa. Irlantilaismies on selostanut euroviisulähetyksiä jo vuodesta 2009 alkaen.

Muut juontajat ovat Alesha Dixon, Hannah Waddingham ja Julia Sanina. Alesha Dixon muistetaan vuosituhannen vaihteen Mis-Teeq-tyttöbändistä. Soolourallaan hän on julkaissut muun muassa Suomessakin hitiksi nousseen The Boy Does Nothing -kappaleen. Dixon on urallaan toiminut monen tv-ohjelman juontajana, ja hän on lisäksi toiminut esimerkiksi Britannian Tanssii tähtien kanssa -ohjelman tuomarina.

Alesha Dixon (kuva: AOP)

Julia Sanina on ukrainalainen laulaja, joka osallistui Ukrainan euroviisukarsintaan The Hardkiss -yhtyeensä kanssa vuonna 2016. Hannah Waddingham puolestaan on näyttelijä, joka voitti Emmy-palkinnon Ted Lasso -tv-sarjan roolistaan. Hänet on nähty myös muun muassa Game of Thronesissa, Sex Educationissa ja Hokkus Pokkus 2:ssa. Lisäksi hän on näytellyt monessa musikaalissa.

Euroviisujuontajien virallisen paljastusvideon voit katsoa alta tai tästä linkistä.

Kolme naisjuontajaa juontaa Euroviisujen kaksi semifinaalia, ja Graham Norton liittyy joukkoon finaalin juontajana. Semifinaalit nähdään 9. ja 11. toukokuuta. Finaali käydään 13. toukokuuta.

Suomen edustaja Euroviisuihin valitaan tämän viikon lauantaina Uuden musiikin kilpailussa. Suomi kilpailee Euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa.

Lue myös: Robin Packalen vastaa UMK-biisinsä saamaan tyrmäykseen - näkee selkeän syyn ihmisten pettymykselle

Lue myös: Jos Suomi voittaa Euroviisut, onko Heikki Paasonen halukas juontajaksi? Mies kommentoi

Lähde: Eurovision.tv

Kilpailut

Uusimmat