Kuva: Yle

Viivi Huuska debytoi dokumenttiohjaajana - Ylen uutuussarja kertoo nuorista, joille muoti on elämäntapa

01.04.2023 09:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Tyyli on fresh -dokumenttisarja julkaistaan 24. huhtikuuta Yle Areenassa.

Yle Areenassa julkaistaan huhtikuussa Viivi Huuskan, 34, ohjaama dokumenttisarja nuorista, joille muoti on kaikki kaikessa. Huuskan ensimmäinen dokumenttiohjaus Tyyli on fresh nostaa esiin vaatteiden syvemmän merkityksen ja sukeltaa kulttuuriin, jossa vaate voi olla sijoituskohde tai pakkomielle. Huuska on ohjannut aiemmin lukuisia musiikkivideoita, sekä Ylen Kullannuput-komediasarjan. 

EllaJahjeMatias ja Proffa ovat kunnianhimoisia nuoria, jotka eivät pelkää ottaa riskejä, unelmoida tai käyttää rahojaan, miten haluavat. Muoti, taide ja musiikki muodostavat kokonaan oman kulttuurinsa näiden nuorien maailmassa. Yhdelle vaatteet ovat tapa erottua massasta ja ilmaista itseään, toiselle taas keino kohentaa mielialaansa.  

Itsensä ilmaisu vaatteiden kautta on kulkenut Huuskan mukana lapsuudesta asti ja sarjan näkökulma inspiroi häntä sukeltamaan ilmiöön pintaa syvemmälle. 

- Nykyään nuorilla on tosi kalliita vaatteita. Halusin päästä sisään siihen kulttuuriin ja ymmärtää, miten vaatteita hankitaan, treidataan ja myydään. Miten niihin vaatteisiin on varaa? Miksi halutaan käyttää tiettyjä merkkejä? Huuska miettii. 

Sarjan on tuottanut Ylelle FremantleMedia Oy ja se julkaistaan 24. huhtikuuta Yle Areenassa ja 3. toukokuuta alkaen Yle TV2:ssa. 

Lue myös: Viivi Huuska täyttää vuosia - veli Cristal Snow jakoi ihania yhteiskuvia vuosien takaa

Lue myös: Dokumenttisarja suomalaisen hip hopin historiasta jatkuu - mukana myös Jare Tiihonen

Lähde: Yle, Yle

Kilpailut

Uusimmat