Kuva: Yle

Ylen uudessa tiededokkarisarjassa sukelletaan vuoden mittaiseen ihmiskokeeseen

24.04.2023 13:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Toimittaja Sean Ricks rakastaa supersankareita, mutta nyt testataan, pystyykö hän itse omaksumaan mahdottomalta tuntuvia kykyjä?

Toimittaja Sean Ricks tähdittää uutta Ylen tiededokumenttisarjaa Superihmiset, jossa aivotutkija Katri Saarikivi haastaa Ricksin vuoden mittaiseen ihmiskokeeseen. Jokaisessa jaksossa Saarikivi lähettää Ricksin tapaamaan tosielämän superihmisiä ja huippuvalmentajia. Toimittajaa koulivat muun muassa skeittausta harrastava sokea aistivalmentaja, kylmänsietoguru, muistimestari ja mieltä rohkaiseva hypnotisoija. Jokainen jakso huipentuu tulikokeeseen, jossa Ricks joutuu laittamaan likoon itsensä ja kaiken oppimansa.

Saarikivi seuraa ohjelmassa toimittajan aivoissa tapahtuvia muutoksia ja niiden kehitystä. Kokeen alussa ja lopussa otetut aivokuvat paljastavat, mitä Ricksin aivoissa on vuoden aikana tapahtunut.

"Ihmiskokeen kohteena oleminen tuntui itse asiassa mahtavalta! En olisi villeimmissä unelmissanikaan uskonut, että pystyisin haastamaan itseni näin uskomattomilla tavoilla. Monta kertaa se vaati, että piti kohdata isoja henkilökohtaisia pelkoja ja oppia luottamaan itseensä uudella tavalla. Mulle tämä vuosi opetti, että kenenkään ei kannata tuudittautua omiin uskomuksiin siitä, mitä osaa tai mihin ei muka kykene", Ricks kertoo Ylen tiedotteessa.

Superihmiset - piilotettua kykyä etsimässä ilmestyy Yle Areenaan 15. toukokuuta ja Yle TV1:ssä 16. toukokuuta alkaen klo 20.00.

Lue myös: Sanna Marinin hallitusviisikosta julkaistaan dokumenttisarja

Lue myös: Viivi Huuska debytoi dokumenttiohjaajana - Ylen uutuussarja kertoo nuorista, joille muoti on elämäntapa

Kilpailut

Uusimmat