Kuva: AOP

Käärijä saapui Euroviisujen avajaisiin räväkässä lookissa - antoi kuvaajille yllätyksen tanssijoidensa kanssa

07.05.2023 19:01 - Iiro Myllymäki

Suomen euroviisuedustaja edusti turkoosilla matolla tunnusomaisessa vihreässä bolerossaan.

Euroviisujen avajaisia on juhlittu Liverpoolissa Isossa-Britanniassa sunnuntaina 7. toukokuuta. Turkoosin maton tilaisuudessa kunkin maan artisti saapuu median ja fanien eteen, ja tästä hulppeasta tilaisuudesta viisuviikko polkaistaan toden teolla käyntiin.

Tilaisuus striimataan esimerkiksi Euroviisujen virallisella YouTube-tilillä, ja striimin chatissa Suomen edustaja Käärijä, 29, oli selvästi yksi tilaisuuden odotetuimpia vieraita. Käärijän perään kyseltiin pitkin tilaisuutta ennen hänen saapumistaan, ja kommenteissa toistuivat myös vihreät sydämet ja ”cha cha cha” -kommentit osoituksena suomalaissuosikin odotuksesta.

Jo etukäteen mietittiin, missä asussa Käärijä, oikealta nimeltään Jere Pöyhönen, astelisi turkoosille matolle. Hänet on totuttu näkemään monissa edustustehtävissä tutussa esiintymisasussaan, eli vihreässä nahkaisessa bolerossa. Vantaalaisartisti saapuikin lopulta parrasvalojen loisteeseen kuuluisassa bolerossaan ja siihen yhteen sopivissa vihermustissa nahkahousuissaan. Euroviisuesityksessään näiden housujen sijasta mies käyttää kokomustia nahkahousuja. Käärijän asujen suunnittelusta ovat vastanneet Elina Lario, Vesa Silver ja Teemu Muurimäki.

(kuva: AOP)

Turkoosin maton lookin täydensivät aurinkolasit, joihin oli kiinnitetty neonvihreitä piikkejä. Lasit on suunnitellut suomalainen Verner Nordström. Käärijän korvista roikkuivat korvakorut, jotka esittävät artistia miniatyyriversiona. Käärijä kertoi striimissä, että Päivi-niminen nainen on tehnyt ne hänelle.

Neonvihreä ja musta ovat olleet Käärijän tunnusomaiset värit Cha Cha Cha -musiikkivideon julkaisusta asti. (kuva: AOP)

Käärijä antoi turkoosilla matolla ensin haastattelun tilaisuuden juontajille ja puhui muun muassa Cha Cha Cha -kappaleensa sanomasta kannustaa ihmisiä vapautumiseen. Hän myös opetti haastattelun aikana juontajille somevideoistakin tutun tanssinsa, jonka liikkeitä nähdään myös viisuesityksessä.

Haastatteluosuuden jälkeen Käärijä siirtyi poseeraamaan valokuvaajille. Tässä kohtaa hänen mukaansa liittyivät myös esityksessä nähtävät neljä tanssijaa Katri Mäkinen, Etel Röhr, Matti Myllyaho ja Jesse Wijnans. Tanssijat olivat sonnustautuneet pinkkiin päästä varpaisiin, kuten viisuesityksessäkin. Asut olivat tosin erilaiset kuin esityksessä nähtävät kilpatanssiasujen jäljitelmät.

Käärijä ja tanssijat antoivat kuvaajille ja katsojille hauskan yllätyksen perinteisemmän poseeraamisen jälkeen. He nimittäin intoutuivat toisintamaan kuvausseinän edessä viisuesityksessä nähtävän huomiota herättävän ”possujunan”, jossa Käärijä ratsastaa tanssijoiden nelinkontin muodostamalla letkalla.

(kuva: AOP)

Striimin kommentit olivat pääosin ylistäviä Käärijän esiintymisen aikana.

”Hän on niin cool.”

”Tampere 2024.”

”Rakastan hänen energiaansa.”

”Voittaja-ainesta.”

Suomi on yksi Euroviisujen suurimmista ennakkosuosikeista. Suurimpana ennakkosuosikkina on pidetty Ruotsia, jota edustaa vuoden 2012 viisuvoittaja Loreen Tattoo-kappaleella. Sekä Suomi että Ruotsi esiintyvät Euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa tiistaina 9. toukokuuta. Toinen semifinaali kilpaillaan torstaina 11. toukokuuta, ja voittaja ratkeaa finaalissa lauantaina 13. toukokuuta.

Lue myös: Norjan euroviisuedustaja Alessandra ylistää Käärijää - selkeä mielipide miehen englannin taidoista

Lue myös: Käärijä teki oman versionsa Loreenin esityksestä, somekansa rakastui - "Parempi kuin alkuperäinen"

Juttua muokattu 8.5. klo 11.07: Lisätty aurinkolasien ja korvakorujen suunnittelijoiden nimet.

Kilpailut

Uusimmat