Kuva: AOP

Stranger Things antoi Kate Bushin kappaleelle uuden elämän - nyt hittibiisi teki historiaa

23.06.2023 17:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Running Up That Hill julkaistiin ensimmäisenä singlenä Bushin Hounds of Love -albumilta

Brittiartisti Kate Bushin, 64, kappale Running Up That Hill (A Deal With God) sai yllättäen aivan uuden elämän, kun sitä käytettiin hittisarja Stranger Thingsin uusimalla tuotantokaudella. Kappale nousi listoille ympäri maailman ja oli yksi viime vuoden kuunnelluimmista kappaleista.

Nyt biisi on ylittänyt maagisen rajapyykin. Sitä on nimittäin kuunneltu Spotify-palvelussa yli miljardi kertaa. Kyseessä on ensimmäinen 1980-luvulta peräisin oleva naisartistin kappale, joka on rikkonut kyseisen rajan. 

- Miljardi striimiä! Minulla on mielikuva joesta, joka virtaa ja siitä lähtee monta erillistä pientä virtausta ja ne matkaavat merelle. Jokainen niistä virtauksista on joku teistä. Kiitos paljon. Kiitos, että laitoitte tämän laulun uskomattomalle matkalle, Bush kommentoi tiedotteessa. 

Kate Bush on kulttisuosiota ja suurta arvostusta nauttiva brittiartisti, joka on ollut viime vuosina julkisuudessa vain harvakseltaan. Running Up That Hill julkaistiin ensimmäisenä singlenä Bushin Hounds of Love -albumilta

Lue myös: Kate Bush harvinaisessa haastattelussa vanhan kappaleensa uudesta suosiosta: "Maailma on mennyt sekaisin"

Lue myös: Kate Bushin 80-luvun hitin suosio kasvaa - laulaja kommentoi Stranger Things -sarjan tuomaa suosiota

Lähde: Loudersound

Kilpailut

Uusimmat