Kuva: AOP / Timo Vottonen

MTV: Näyttelijä Pekka Laiho on kuollut

27.07.2023 19:45 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Laiho oli kuollessaan 80-vuotias.

Näyttelijä Pekka Laiho on kuollut tänään torstaina 27. heinäkuuta, kirjoittaa MTV. Laiho oli kuollessaan 80-vuotias ja hän menehtyi pitkällisen sairauden jälkeen.

Laiho teki pitkän uran teatterin parissa. Hän näytteli Helsingin Kaupunginteatterissa kunnioitettavat 37 vuotta. Laihon merkittäviin rooleihin kuuluivat muun muassa Don Juanin nimirooli, Othellon Jago sekä Tuntemattoman sotilaan Hietanen. Lisäksi hän teki useita rooleja elokuvien ja tv-tuotantojen parissa ja ääninäytteli muun muassa rakastetussa Leijonakuningas-elokuvassa Pumban roolin.

Laiho palkittiin urallaan parhaan miessivuosan Jussi-palkinnolla vuonna 1983 elokuvasta Menestyksen maku, sekä Jussi-kunniakirjalla vuonna 1980 elokuvasta Herra Puntila ja hänen renkinsä Matti.

MTV sai tiedon Laihon menehtymisestä näyttelijän läheisiltä. 

- Pekka Laiholla oli kuusi lasta ja neljä lastenlasta. Jälkeläisten lisäksi häntä jää kaipaamaan vaimo, sisko ja monet muut sukulaiset ja läheiset, tiedotteessa sanotaan.

 

Pekka Laiho kuvattuna vuonna 2003. (kuva: AOP / Jukka Uotila)

Lue myös: Supertähdet muistelevat kuollutta Sinéad O'Connoria - "Hänellä oli enkelin ääni"

Lue myös: Miki Liukkoselta julkaistaan postuumisti vielä yksi romaani - allekirjoitti myös sopimuksen elokuvakäsikirjoituksesta

Lue myös: Aki Kaurismäen uutuuselokuva nousi ehdolle Cannesin elokuvajuhlien pääkilpasarjaan - päärooleissa Jussi Vatanen ja Alma Pöysti

Lähde: MTV

Kilpailut

Uusimmat