Kuva: AOP

Bella Hadid sairastaa borrelioosia - jakoi kuvia sairauskertomuksistaan

07.08.2023 12:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Huippumalli on kamppaillut kroonisen sairautensa kanssa jo yli vuosikymmenen ajan.

Huippumalli Bella Hadid, 26, on kertonut sosiaalisessa mediassa kokemuksistaan liittyen sairastamaansa Lymen tautiin, eli borrelioosiin.

Hadid kiittää julkaisussaan läheisiään, kuten äitiään Yolanda Hadidia, saamastaan tuesta. Samassa julkaisussa huppumalli julkaisi kuvia sairauskertomuksistaan sekä itsestään hoitojen aikana.

"Olen kiitollinen äidilleni, joka on säilyttänyt kaikki sairauskertomukseni, hän on pysynyt vierelläni, hän on suojellut ja tukenut, mutta ennen kaikkea hän on uskonut minuun koko tämän ajan", Hadid kiittelee julkaisussaan.

Sairauskertomusten mukaan Hadid on sairastanut borrelioosia jo lähes vuosikymmenen ajan. Vuonna 2014 päivätyssä sairauskertomuksessa Hadidin todetaan oireilleen jo puolentoista vuoden ajan. Sairauskertomuksessa Hadidin kuvaillaan olleen uupunut ja masentunut sekä hänen kuvaillaan kärsineen muistiongelmista lukuisten fyysisten oireiden lisäksi.

Hadid kuvailee julkaisussaan oireiden jatkuneen jo lähes 15 vuoden ajan ja hän kertoo olleensa kroonisen Lymen taudin vuoksi hoidossa yli 100 päivää.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lymen borrelioosi leviää tyypillisesti puutiaisen pureman välityksellä. Se aiheuttaa tyypillisestä uupumusta, lihaskipua, kuumeilua sekä päänsärkyä. Se voi aiheuttaa myös niveltulehduksia sekä esimerkiksi kasvohermohalvauksen. Sydänoireita esiintyy noin joka kymmenennellä borrelioosiin sairastuneella.

Lue myös: Huippumalli Bella Hadid jakoi itkuisia selfieitä - kertoo nyt, miksi teki näin

Lue myös: Bella Hadid paljastaa kärsineensä alkoholiongelmasta - järkyttävät aivokuvat saivat tekemään päätöksen

Lue myös: Bella Hadid sai ylleen suihkutettavan iltapuvun - 'Tämä tulee jäämään historiankirjoihin'

Lähde: E! News, Duodecim

Kilpailut

Uusimmat