Kuva: AOP

Christopher Nolan pyysi anteeksi Oppenheimer-näyttelijältä - "Hän ymmärsi, jos en halua roolia"

26.08.2023 12:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Florence Pugh kertoo MTV UK -julkaisun haastattelussa, kuinka Nolan tarjosi hänelle uutuuselokuvan roolia.

Ohjaaja Christopher Nolanin, 53, Oppenheimer on ollut arvostelumenestys ja tuottanut maailmanlaajuisesti satoja miljoonia dollareita.

Elokuvassa Jean Tatlockia näyttelevä Florence Pugh kertoo MTV UK -julkaisun haastattelussa, kuinka päätyi rooliinsa. Nolan tarjosi roolia hyvin nöyrästi. 

- Sain mahdollisuuden ja Nolan sanoi, että minun täytyy ymmärtää, että rooli ei ole kovin iso, ja hän ymmärtää, jos en halua sitä tehdä. Sanoin, että vaikka olisin vain kahvinkeittäjä taustalla, haluan mukaan.

Pugh tapasi ohjaajan lopulta New Yorkissa.

- Hän pyysi anteeksi, että rooli ei ole iso. Sanoin, että ei ole mitään anteeksipyydettävää.

- Sitten hän jatkoi sanomalla, että lähettää käsikirjoituksen ja saan lukea sen ja päättää, haluanko mukaan. Tiesin jo etukäteen, että haluan roolin. 

Elokuvassa nähdään muun muassa intohimoisia kohtauksia Pughin näyttelemän Tatlockin ja Cillian Murphyn näyttelemän J. Robert Oppenheimer -hahmon välillä. 

Florence Pugh Oppenheimer-elokuvan ensi-illassa. (kuva: AOP)

Elämäkertaelokuva kertoo fyysikko J. Robert Oppenheimerista (Cillian Murphy), atomipommin isästä. Hän johti ydinaseen kehitysprojektia keskellä ei mitään New Mexicon osavaltiossa Los Alamosissa toisen maailmansodan aikaan. Tutkimukset johtivat lopulta ydinaseen keksimiseen ja toisen maailmansodan päättymiseen Hiroshiman ja Nagasakin pommitusten myötä.

Voice.fi:n arvostelun elokuvasta voit lukea täältä. 

Lue myös: Arvostelu: Oppenheimer on lähes viiden tähden arvoinen mestariteos, joka johdattaa atomipommin kehittelyn lisäksi syvälle ihmisyyteen

Lue myös: Christopher Nolan ohjaa elokuvan atomipommeista - mukana Hollywoodin supertähdet

Lähde: Yahoo

Kilpailut

Uusimmat