Kuva: AOP

Arnold Schwarzenegger muistelee pieleen mennyttä sydänleikkausta - "Lääkäri seisoi edessäni"

06.09.2023 08:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Näyttelijä Arnold Schwarzenegger muistelee Youtube-videolla, kuinka hän toipui sydänleikkauksesta muutamassa kuukaudessa Terminator-elokuvan kuvauksia varten.

Näyttelijä ja Kalifornian entinen kuvernööri Arnold Schwarzenegger, 76, on kertonut uudella Youtube-videollaan elämänsä haastavimmista ajoista, kun action-tähti joutui sydänleikkaukseen, joka muuttui yllättäen suunniteltua suuremmaksi operaatioksi.

Schwarzenegger muistelee vuonna 2018 olleensa menossa sydämen tähystysleikkaukseen, mutta leikkauksessa tapahtuneen vahingon takia näyttelijä joutuikin leikkaukseen.

- Lääkäri seisoi edessäni sanoen: 'olen pahoillani, mutta tähystyssuunnitelmista poiketen... Teimme virheen ja puhkaisimme sydämme seinämän. Siitä aiheutui sisäistä verenvuotoa ja jouduimme avaamaan sinut pelastaaksemme henkesi', Schwarzenegger muistelee lääkärin todenneen.

Näyttelijä muistelee ymmärtäneensä, että hänen täytyisi toipua riittävästi päästäkseen pois sairaalasta.

- Täytyi nousta sängystä ylös ja ryhtyä kävelemään. Ensin kymmenen askelta, sitten enemmän ja enemmän, Schwarzenegger toteaa.

Hän kertoo videolla pyytäneensä ystäviltään apua motivaation ylläpitämiseen. Hän muistelee pyytäneensä ystäviään laskemaan kävelemiään askeleita.

Näyttelijän mukaan ystävät tulivatkin sairaalaan päivittäin tsemppaamaan toipilasta nousemaan sängystä ylös.

- Halusin todella edetä harjoituksessa, päästä mahdollisimman pian pois sairaalasta ja päästä treenaamaan, Schwarzenegger avaa silloisia tuntojaan.

Näyttelijä kertoo ryhtyneensä kolmen kuukauden kuluttua leikkauksesta kuvaamaan Terminator 6 -elokuvaa, jonka vuoksi hänellä oli kiire päästä kotiin. Hänen mukaansa elokuvan kuvaukset olivat jo aiemmin viivästyneet.

- Minun täytyi olla kunnossa, minun täytyi pystyä liikkumaan ympäriinsä, juosta, nostella asioita, tehdä taistelukohtauksia ja kaikkea muuta, Schwarzenegger luettelee.

Näyttelijä jakaa videollaan myös kuvamateriaalia sairaala-ajastaan ja harjoituksistaan sairaalasta poispääsyn jälkeen.

- Tein sen! Minulla oli positiivinen asenne ja tiesin tasan tarkkaan, kuinka pääsisin tavoitteeseen. Minulla oli myös tukiverkko, sillä kukaan ei pystyisi tähän yksin. Kun aloimme kuvaamaan Terminator 6 -elokuvaa, olin jälleen kunnossa, näyttelijä summaa.

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös: Arnold Schwarzeneggerin tähdittämällä Netflix-sarjalla valtava suosio - saa jatkoa

Lue myös: Arnold Schwarzenegger muistelee hetkeä, jolloin kertoi vaimolleen saaneensa lapsen taloudenhoitajan kanssa

Lue myös: Arnold Schwarzenegger puhuu steroidien käytöstä - "Älkää ryhtykö siihen"

Lähde: Entertainment Tonight

Kilpailut

Uusimmat