Kuva: AOP

Arnold Schwarzenegger puhuu steroidien käytöstä - "Älkää ryhtykö siihen"

26.05.2023 14:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Näyttelijänä ja kehonrakentaja tunnettu Arnold Schwarzenegger kertoo avoimesti käyttäneensä doping-aineita nuoruudessaan.

Voit myös kuunnella artikkelin alta sekä Podplaysta.

Näyttelijällä ja entisellä Kalifornian kuvernöörillä Arnold Schwarzeneggerillä, 75, on selkeä viesti fitness-vaikuttajille ja nuorille kehonrakentajille steroidien käyttöön liittyen: dopingaineet kannattaa jättää käyttämättä.

Action-tähti kertoo Men's Health -julkaisun haastattelussa menneisyyden steroidien käytöstään ja nykypäivän treenaamisestaan. Näyttelijä toteaa olleensa aina rehellinen steroidien käytöstään kehonrakentajana. Hän huomaa kuitenkin sosiaalisen median sisältöjen pyörivän suorituskykyä parantavien huumausaineiden sekä testosteronin korvaushoidon ympärillä.

- Kehonrakennusta on aina pidetty turvallisena urheilulajina, mutta nyt se ei ole sitä, Schwarzenegger toteaa.

- Nyt ihmiset kuolevat. He kuolevat huumeiden yliannostuksiin, eivätkä tiedä, mitä helvettiä ovat tekemässä.  He kuuntelevat huijareita. Jos haluan saada lääkärin ohjeita, käännyn lääkärin puoleen, näyttelijä jatkaa.

Schwarzenegger paljastaa käyttäneensä kehonrakennusaikanaan testosteronia sekä steroideja. Julkaisun mukaan steroidit olivat laillisia Yhdysvalloissa aina vuoteen 1990 saakka, jolloin kongressi hyväksyi anabolisten steroidien valvontalain.

Suomen urheilun eettisen keskusksen SUEK ry:n mukaan Suomen lainsäädäntöön lisättiin dopingrikokset vuonna 2002. Tuolloin dopingaineiden salakuljetus, valmistaminen ja levittäminen kriminalisointiin. Suomessa dopingaineiden käyttöä ei ole kriminalisoitu.

Schwarzenegger oli nauttinut jo lähes vuosikymmenen ajan Hollywood-tähden urasta ennen dopingaineiden käytön kriminalisointia. Hän nousi maailmantähdeksi vuonna 1982 esiinnyttyään Conan - barbaari -elokuvassa.

Näyttelijä tunnustaa tiedostavansa olevansa epätäydellinen esikuva dopingin vastaisen viestin sanansaattajana.

- Älkää ryhtykö siihen. Elämme nyt aikaa, jolloin etsimme helppoja tapoja ansaita rahaa, rikastua ja helppoa tapaa olla vaikuttaja. Aina, kun käytät kehoasi väärin, tulet katumaan sitä. Haluan nuorten tietävän, että olen nähnyt ihmisten joutuvan munuaissiirtoihin ja kärsineen siitä, Schwarzenegger sanoo.

- Ymmärrän sen, että kuka minä oikein olen puhumaan tästä?, näyttelijä tokaisee.

Schwarzenegger urheilee edelleen säännöllisesti ja hän keskittyy aamutreeneihinsä, jotka hän tekee ikonisella Gold´s Gymillä Kalifornian Venice Beachilla. Näyttelijä kertoo treenaavansa, jotta pystyisi edelleen tekemään elokuvia.

Näyttelijä tunnustaa vieläkin tekevänsä kehonrakennuksesta tuttuja poseerauksia, mutta vain neljän seinän sisällä.

- Kyllä, mutta vain kylpyhuoneessa, sillä se saa minut joskus itkemään, entinen kehonrakentaja paljastaa.

Lue myös: Arnold Schwarzeneggerista Netflixin päällikkö? Hauska video herättää hämmästelyä

Lue myös: Arnold Schwarzenegger palaa näyttelijäksi - somelta yksimielinen tuomio

Lähteet: Entertainment Tonight, SUEK ry

Kilpailut

Uusimmat