Kuva: Miia Sahari

Pate Mustajärvi kommentoi spekulaatioita hänen ja Popedan jäsenten väleistä - "Paskapuhetta"

08.09.2023 17:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Mustajärvi aikoo Popedan jälkeen ottaa rauhallisemmin, mutta tehdä kuitenkin musiikkia. Ja myös keikkoja.

Voit kuunnella koko haastattelun alta tai suoraan Podplaysta. 

Lauantaina 2. syyskuuta yksi aikakausi päättyi, kun Pate Mustajärvi lauloi viimeisen keikkansa Popedan solistina. Popedaa Tampereen Ratinan stadionille oli kerääntynyt lauantai-iltana katsomaan yli 28 000 ihmistä. Keikka oli loppuunmyyty.

- Aika päätökselliset fiilikset. Pikkuhiljaa sitä laskeutuu maan pinnalle. Bändi oli uskomattomassa tikissä ja itsekin hoidin tonttini mielestäni hyvin, Mustajärvi kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

Mediassa ja sosiaalisessa mediassa on paljon spekuloitu, että millaiset ovat Pate Mustajärven ja Popedan muiden jäsenten välit? Joissakin huhuissa on jopa ajateltu, että välit olisivat menneet.

- Se on paskapuhetta. Jossain uutisessa oli, että meillä olisi ollut "raju riita". Mitään sellaista ei todellakaan ole ollut. Olemme keskustelleet tulevaisuudesta ja siitä, että Popeda-tavamerkin omistamme yhdessä. Jos esimerkiksi tehdään Popeda-elokuva tai Popeda-musikaali, niin meillä on sana sanottavana.

- [Costello] Hautamäki lähtee tien päälle ja julkaisee musiikkia nimellä Popeda. Se kuka siellä laulaa, ei ole minun asiani. Bändi jatkaa olemistaan kuitenkin.

Elämää Popedan jälkeen

Mustajärvi ottaa nyt jatkossa rauhallisemmin, mutta tekee kuitenkin musiikkia. Tänään perjantaina julkaistiin uusi Hei äijä -kappale.

- Kun sain tämän Hei äijä -kappaleen kuunneltavaksi, niin olin aluksi hieman epävarma nimestä. Sitten kun kuulin sanat ja koko kappaleen, niin tykkäsin siitä ihan perhanasti. 

- Ensi talvena tai ensi kesänä en tee yhtäkään keikkaa. Kuitenkin sitä vielä haluaa esiintyä ja sain levytyssopimuksen. Kyllähän se usein sitä tarkoittaa, että kun levy on valmis, niin sitä lähdetään kiertueelle.

Mustajärvi sanoo, että nauttii nyt hetkestä ja pohtii rauhassa tulevaa. Mitään suuria unelmiakaan miehellä ei enää ole. 

- Olen kyllä saanut kaiken sen, mitä olen halunnut tai unelmoinut. Olen siitä kiitollinen. Sitä on menty läpi synkät vedet ja kirkkaat vuodet ja elämä on ollut mielenkiintoista.

- Tärkeintä on se, että mikään ei ole loppunut. Edelleen mieli toimii ja jalat toimivat ja voin hypätä mopon päälle ja tehdä asioita, mitä haluan. Nyt vain se järjetön rundaaminen jää. 

Yksi kirjaprojekti Mustajärvellä on myös käynnissä. Ratinaan se päättyi – 46 vuotta Popedaa -kirja kertoo Mustajärven elämästä ja idea siihen lähti remontin yhteydessä.

- Teimme kotona isompaa remonttia ja löysin vanhoja päiväkirjojani. Olin ihan mykistynyt, mitä kaikkea sieltä löytyi. Koko maailma on muuttunut valtavasti jostain 70- ja 80-luvuilta. Niitä en kuitenkaan uskalla ehkä julkaista.

- Siitä kuitenkin lähti idea, että aloin pitää päiväkirjaa kesällä 2023. Kirjoittelin ylös asioita ja fiiliksiä ja muistelin samalla menneitä. Vaimoni Tiinan avustuksella, joka oikolukee kirjoittamiani asioita, huomasin, että tästähän tulee ihan hieno paketti. 

Voit kuunnella koko haastattelun Podplaysta. Haastattelussa Mustajärvi myös muistelee Popedan alkuvuosia ja pohtii tv-ohjelmia, kuten Vain elämäätä. 

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä, Radio SuomiRock ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Pate Mustajärvi julkaisee kirjan - perustuu rokkarin päiväkirjamerkintöihin

Lue myös: IS: Pate Mustajärvi on antanut Popedalle luvan jatkaa ilman häntä - kommentoi nyt välejään Costello Hautamäkeen

Lue myös: Popedalta ytimekäs tiedote - pitkäaikainen basisti on eronnut yhtyeestä

Kilpailut

Uusimmat