Kuva: AOP/Atte Kajova

Jorma Uotisen mieleen jäivät Tanssii tähtien kanssa -avauslähetyksestä erityisesti kolme paria

12.09.2023 10:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Jorma Uotinen tuomaroi ohjelmaa jo 16. tuotantokautta.

Yksi syksyn suosituimpiin kuuluvista ohjelmista, Tanssii tähtien kanssa marssittaa jälleen parketille 11 tähtioppilasta opettajineen. Jorma Uotinen on tuomaroinut kilpailua koko sen ajan eli nyt jo 16. tuotantokautta, mutta pitää tämän kauden avausta poikkeuksellisenkin kovatasoisena.

- Poikkeuksellisen korkeatasoinen avausjakso. Tässä näkyy se, että he ovat useita viikkoja harjoitelleet ja työn tulos näkyy. Ällistyttävän hienoja suorituksia ensimmäiseksi illaksi.

Koko haastattelun voit kuunnella yltä tai Podplaysta.

Parit harjoittelevat uuden tanssin joka sunnuntaiksi suoraan lähetykseen. Matkan varrella voi tapahtua vielä mitä tahansa, mutta avausjaksosta Uotisen mieleen jäivät erityisesti kolme paria. Emma Kimiläinen ja Matti Puro, Shawn Huff ja Saana Akiola sekä Pernilla Böckerman ja Anssi Heikkilä saivat kaikki jo ensimmäisestä tanssistaan korkeat pisteet.

- Kyllä Emma jäi vahvasti mieleen. Ja Shawn ja Pernilla jäivät mieleen. Siellä oli useita hienoja (tansseja), Uotinen kuvailee.

Tanssimaan voi oppia

Uotinen on ohjelman historiassa nähnyt monenlaisia kehityskaaria ja uskoo, että tanssimaan voi oppia lähes kuka tahansa, vaikka lähtötasoa ei juuri olisikaan.

- Paljon voi oppia tietenkin, mutta perusrytmitaju on hirveän hyvä ominaisuus. Jos sellainen löytyy, se auttaa paljon, Uotinen naurahtaa.

Rytmitaju voi Uotisen mukaan olla myös luontaista, vaikka mitään tanssiin tai musiikkiin viittavaa ei olisi koskaan aiemmin tehnyt. Osa löytää sen itsestään nopeammin kuin osa. Uotinen kuitenkin uskoo, että Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa katsojia kiehtovat nimenomaan kilpailijoiden kehityskaaret, sillä ohjelma on pysynyt myös yleisön suosiossa tähän päivään saakka.

- Kaikkihan me saamme siitä voimaa, kun nähdään, että jotkut onnistuvat hyvin. Kehityskaari on tässä kiinnostavaa seurattavaa. Ja upeat puitteet, hieno live-musiikki, upeat solistit ja puvut, Uotinen kuvailee ohjelman puoleensavetävyyttä.

Podplaysta voit kuunnella koko haastattelun, jossa Uotinen kertoo muun muasta ehdottomasta päätöksestään jatkaa ohjelman tuomarina, vaikka saikin keväällä yllättävän aivoinfarktin.

Tanssii tähtien kanssa jatkuu jo 16. tuotantokautta. (kuva: AOP/Timo Korhonen)

Lue myös: Sointu Borg oli perääntyä viime hetkellä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta: "Kaikki ollaan epävarmoja"

Kilpailut

Uusimmat