Kuva: AOP/Atte Kajova

Sointu Borg oli perääntyä viime hetkellä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta: "Kaikki ollaan epävarmoja"

11.09.2023 22:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Sointu Borg kertoo, että kisassa on helppo ajautua myös vertaamaan itseään muihin.

Syksyn ensimmäinen Tanssii tähtien kanssa -lähetys on takana, parit ovat tanssineet ensimmäiset tanssinsa ja saaneet ensimmäiset tuomaripisteensä. Parketilla nähdään tänä vuonna myös yrittäjä Sointu Borg, joka kertoo haastattelussa olevansa äärimmäisen huojentunut, että ensimmäinen lähetys on nyt takana.

Ensimmäisessä jaksossa kukaan ei vielä putoa, mutta parien tanssit pisteytetään silti jo. Borg ja hänen opettajansa Henri Tanner eivät yltäneet aivan pisteiden kärkeen, mutta aikovat sisuuntua siitä entisestään tämän viikon harjoituksissa.

- Ennen kaikkea olen motivoitunut. Rehellisyyden nimissä olisin odottanut vähän parempia pisteitä, mutta tämä antaa mulle vaan lisää nälkää, että ensi viikolla treenataan niin, että jalat lähtee irti, Borg nauraa.

Koko haastattelun voit kuunnella yltä tai Podplaysta.

Paniikki muuttui sisuksi

Kun Borgia alun perin pyydettiin mukaan tämän syksyn Tanssii tähtien kanssa -kaudelle, olivat tunteet ristiriitaiset. Hän ehti jo vastata myöntävästi, kun paniikki kuitenkin iski ja oli vesittää koko osallistumisen.

- Onhan tämä todella paineistettua. Pitää tosi paljon oppia käyttämään kehoa, menet koko kansan eteen ja sun pitää heittäytyä. Aika monella on ollut näitä keloja, mutta tykkään sanoa niitä ääneen, että ihmiset tajuavat, että kaikki me ollaan epävarmoja, Borg sanoo.

Borg kuitenkin kasasi itsensä jännityksen keskellä ja päätti ottaa kilpailun haasteena itselleen.

- Totesin, että on vaan tämä yksi elämä. Haluan ylipäätään elää rohkeaa elämää. Mikään ei kasvata ihmistä niin kuin se, että menet oikeasti epämukavuusalueelle. Ajattelen, että tämä on ennen kaikkea mentaalinen haaste, Borg kuvailee päätöstään.

Jo ensimmäisen lähetyksen aikanakin tunteet ehtivät sahata laidasta laitaan. 

- Tämä on aika raakaa, kun annat kaikkesi, sitten tulee pisteet ja näet muiden pisteet. Samalla olet tosi onnellinen niiden puolesta, mutta samalla alat vertailla vähän itseesi, Borg kuvailee tunteitaan illan aikana. 

Sointu Borg tanssii parinaan Henri Tanner. (kuva: AOP/Timo Korhonen)

Borg kertoo kuitenkin saavansa voimaa ja luottamusta tanssiparistaan ja opettajastaan Tannerista, joka onnistuu pysymään rauhallisena silloin, kun Borg itse ei. Heidän suunnitelmissaan on onnistua pysymään kilpailussa vielä pitkäänn. 

- Odotan sitä, että saan tuomareiden leuat jossain kohti loksahtamaan, Borg nauraa Tannerin myötäillessä vieressä.

Podplaysta voit kuunnella koko haastattelun jossa, Borg kertoo myös, mitä ajatteli kuullessaan olevansa yksi ennakkosuosikeista.

Lue myös: Sointu Borg sai kuulla useaan otteeseen, ettei hänen kannattaisi julkaista esikoiskirjaansa - "Mä pistän takaisin"

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä ja Podplay kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat