Kuva: Yle / Miikka Varila

Ensimmäiset vihjeet uusista UMK-kilpailijoista nyt julki - "Mukana kahden nimekkään artistin yllättävä duo"

03.10.2023 10:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

UMK-kilpailu jättää Turun taakseen ja kilpailu järjestetään ensi vuonna isolla areenalla Tampereella.

Jättimäisen suosion saavuttanut  Ylen Uuden Musiikin Kilpailu järjestetään ensi vuonna Turun Logomon sijasta Tampereen Nokia-areenalla. Kilpailun voittaja lähetetään Euroviisuihin ja Tampereella valittavan UMK:n voittajan show nähdään Euroviisuissa Malmössä 7.–11.5.2024.

”Uuden Musiikin Kilpailu on kasvanut musiikki-instituutioksi, joka ehdottomasti ansaitsee aikaisempaa suuremmat puitteet”, sanoo Ylen Luovien sisältöjen ja median johtaja Ville Vilén Ylen tiedotteessa.

”Turku on jo monien vuosien ajan ollut loistava UMK-kaupunki ja olemme siitä kiitollisia. Tänä vuonna UMK-juna suuntaa pohjoisempaan ja uskon, että Tampere ja Nokia Arena tarjoavat täydellisen paikan suurelle viisujuhlalle. Nyt on ison show’n ja viisutunnelmaa tihkuvan tapahtuman aika!”

Tänä vuonna finaalipaikkaa tavoitteli yhteensä 419 kappaletta, joista finaaliin valikoitui seitsemän. Tiedotteen mukaan UMK24-artistit julkistetaan 10. tammikuuta 2024 ja heidän biisinsä julkaistaan yksi kerrallaan 11.–19. tammikuuta. Kilpailu järjestetään Nokia-areenalla 10. helmikuuta. Luvassa on seitsemän UMK-finalistin esiintyminen, Käärijä-spesiaali, sekä monia muita Suomen huippuartisteja. 

”Mukana on ensijulkaisunsa tekevän artistin ysäri-dance-tanssittaja, upeaäänisen laulajan voimabiisi, indie-suosikin uran kenties hienoin kappale, kahden nimekkään artistin yllättävä duo kovalla kertsillä, räjähtävä rock-anthem maailmalla keikkailevalta bändiltä, todella intensiivinen biisi yhdeltä tämän hetken kuunnelluimmista artisteista sekä tunnetun artistin nostattava klubi-bängeri. Odotettavissa on kaikkien aikojen energisin UMK ja vieläpä isolla areenalla", paljastaa UMK-tuomariston puheenjohtaja Tapio Hakanen.

UMK24-liput tulevat myyntiin torstaina 5. lokakuuta.

Lue myös: Käärijä esitti presidentti Sauli Niinistölle pyynnön - katso, mitä presidentti vastasi

Lue myös: Käärijä sai Vuoden vientiteko -palkinnon: "Käärijä-ilmiö on yksi vuoden 2023 isoimmista"

Lue myös: Vantaan Käärijä-muraalin voittaja on selvillä

Kilpailut

Uusimmat