Kuva: AOP

Euroviisujen slogan muuttuu pysyvästi: "Se on täydellinen"

15.11.2023 09:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Aiemmin slogan on vaihdellut vuodesta toiseen.

Euroviisujen ensi kevään slogan on "United By Music" eli vapaasti suomennettuna "Musiikki yhdistää". Se voi kuitenkin kuulostaa jo tutulta, sillä sitä se onkin.

Samaa slogania Euroviisuissa käytettiin jo vuoden 2023 Liverpoolin Euroviisuissa. Alunperin slogan kuvasi viisut edellisen kerran voittaneen Ukrainan ja Ukrainan puolesta viisut järjestäneen Ison-Britannian erityistä kumppanuutta sekä musiikin voimaa tuoda ihmiset yhteen.

Saman sloganin käyttäminen uudelleen on täysin poikkeuksellista, eikä niin ole tehty koskaan aiemmin. Slogan on valittu joka vuosi erikseen, esimerkiksi Helsingin Euroviisuissa slogan oli "True Fantasy" eli "Todellista fantasiaa".

Muutos on pysyvä

Nyt Euroviisut kuitenkin tiedottaa, että vastaisuudessa samaa slogania tullaan käyttämään joka vuosi. Uudistus pitää slogan samana on osa Euroviisujen brändistrategiaa.

Euroviisujen vastaava johtaja Martin Österdahl uskoo, että kaikki eri sloganit tarvittiin, jotta nyt löytyi parhaiten Euroviisuja kuvaava lausahdus.

- Euroviisut on enemmän kuin musiikkikilpailu, se on juhlistus musiikin voimalle tuoda ihmiset yhteen. Yli 20 vuoden eri sloganien käytön jälkeen ja 70-vuotisjuhlamme lähestyessä tunnemme, että olemme löytäneet sen, joka todella tiivistää brändimme, Österdahl kuvailee tiedotteessa.

Pysyvä slogan luo myös jatkuvuutta ja selkeää linjaa musiikkikilpailun brändille sekä Österdahlin mukaan toivottavasti lisää entisestään kilpailun tunnettavuutta.

- Julkistamalla pysyvän sloganin, saamme pysyvyyttä viestiimme siitä, että musiikki yhdistää meidät kaikki. Se on täydellinen slogan alleviivaamaan arvojamme monimuotoisuudesta, tasa-arvoisuudesta, universaaliudesta ja musiikin moninaisuuden juhlimisesta, Österdahl tiivistää.

Euroviisut järjestetään ensi keväänä Ruotsin Malmössä Loreenin voitettua vuoden 2023 Euroviisut kappaleellaan Tattoo.

Lue myös: Euroviisuvoittaja Loreenin Tampereen keikka on peruttu

Lue myös: Ensimmäiset vihjeet uusista UMK-kilpailijoista nyt julki - "Mukana kahden nimekkään artistin yllättävä duo"

Lähde: Eurovision

Kilpailut

Uusimmat