Kuva: Joonas Pirttikangas

Uusi kotimainen rikoselokuva perustuu hyytäviin tositapahtumiin: "Raaka ja synkkä tarina"

18.11.2023 18:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Elokuva ei välttämättä väkivaltaisuutensa vuoksi sovi herkimmille katsojille.

Mun kaupunki -rikoselokuvassa saattaa monen silmään näyttää olevan jotain tuttua. Kotimainen rikoselokuva sijoittuu lamanjälkeiseen suomalaiseen pikkukaupunkiin, jossa rikollisuus on jengiytynyt ja julmistunut.

Pääosassa on suuntaansa etsivä nuorukainen, joka toivoo löytävänsä rikollisjengien kautta paikkansa yhteiskunnassa. Elokuvassa pohditaan myös sitä, kuinka pienistä valinnoista koko elämä voi lopulta olla kiinni.

Joonas Pirttikangas on ohjannut aiemmin indie-elokuvaa, mutta nyt ensi-iltansa saava teos on lehdistötiedotteen mukaan hänen tähänastisen uransa tärkeimpänsä ja myös henkilökohtaisimpansa. Elokuvaa on kuvattu Kemissä, mikä tuo oman tunteensa katoavasta pohjoisesta teollisuuskaupungista.

Vaikka elokuvassa on vahva tarinallinen näkökulma, on se Pirttikankaan sanoin myös taiteellisesti ja visuaalisesti hyvin kunnianhimoinen.

“Se on taiteellinen teos ohjaajan ja kuvaajan intohimosta kuvakerrontaan. Tarina vain sattuu olemaan synkkä ja väkivaltainen. Se on sukellus lamaan, rikollisuuteen ja nuorten jengiytymiseen. Raaka ja synkkä tarina, mutta taiteellisen elokuvan ystäville siinä on varmasti myös paljon mistä nauttia", Pirttikangas kuvailee tiedotteessa.

Elokuva saa ensi-iltansa 19. tammikuuta, mutta sen traileri on jo katsottavissa alta tai täältä.

Lue myös: Aki Kaurismäen elokuvateatterihankkeesta tehtiin dokumenttielokuva

Lue myös: Suomalais-norjalainen jouluelokuva on yhdistelmä kauhua ja komediaa

Kilpailut

Uusimmat