Kuva: AOP

Robert Helenius heräsi suurottelun jälkeen ambulanssista - "Alkoi vitutus"

03.12.2023 12:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Helenius muistelee muutamaa suurotteluaan Sunnuntaibrunssi-ohjelmassa.

Nyrkkeilijä Robert Heleniuksen tarina on paketoitu kansien väliin Nyrkki – Kehässä Robert Helenius -kirjan myötä. Kirjan on kirjoittanut kirjailija Tuomas Kyrö

Kirjassa seurataan, kuinka nyrkkeily on kuljettanut Heleniusta ympäri maailmaa, voittoihin ja tappioihin. Kurjille saleille Itä-Euroopassa, venäläisen oligarkin kartanoon Moskovan liepeille, pahimman vastustajan harjoitusleirille Alabamaan. Kirkkaisiin valoihin Las Vegasiin ja New Yorkin Brooklyniin. 

Yksi Heleniuksen uran suurimmista otteluista oli Deontay Wilderia vastaan syksyllä 2022. Ottelu päättyi lopulta ensimmäiseen erään, kun Wilder tyrmäsi suomalaisjätin.

- En muista siitä mitään. Muistan, kun olin lähdössä hyökkäämään ja laitoin kaiken peliin erän lopussa. Tulin tajuntaani sitten, kun olimme ambulanssissa matkalla sairaalaan kuvaamaan päätä ja happinaamari oli päällä, Helenius kertoo Sunnuntaibrunssi-ohjelmassa juontaja Esko Eerikäiselle

- Revin sitä naamaria pois ja alkoi vitutus. Olimme treenanneet ottelua varten pitkään. Olisi ollut hienoa, että ottelu olisi kestänyt pidempään. Se oli iso isku itsetunnolle ja treenasin seuraavat kuusi kuukautta lähinnä muilla tavoilla kuin nyrkkeilemällä.

Helenius kuitenkin palasi vielä kehään voitokkaasti Savonlinnassa. Lopulta hänelle tarjottiin seuraavaa suurottelua.

- Matsi meni hyvin ja voitto tuli. Sen jälkeen pukukopissa manageri tuli kysymään, että olisi tarjolla Isossa-Britanniassaa matsi Anthony Joshuaa vastaan. Siihen olisi kuusi päivää aikaa.

Helenius istui hetken omassa rauhassa ja tajusi, että kyseessä on ainutlaatuinen tilaisuus.

- Suostuin siihen. Menin otteluun semmoisella asenteella, että minulla ei ole mitään hävittävää. Ekojen erien aikana kuitenkin tunsin, että hitto kun olisi saanut enemmän sparria alle, sillä minulla oli vahva tunne, että minulla olisi mahdollisuus päihittää tämä kaveri. 

Joshua voitti lopulta suurottelun. 

Voit kuunnella Sunnuntaibrunssin uuden jakson sunnuntaisin Radio Novalta ja myöhemmin Podplay-palvelusta.

Voice.fi, Radio Nova ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Olli Halosen maailma romahti, kun Satin Circus floppasi - "Olin 100 prosenttisen varma, että meistä tulee Coldplay"

Lue myös: Juontajakaksikon välit kiinnostavat - Ville Eerikkilän mukaan yksi kysymys toistuu joka haastattelussa

Kilpailut

Uusimmat