Kuva: AOP

Martin Scorsese rikkoi Steven Spielbergin Oscar-ennätyksen - teki samalla historiaa

24.01.2024 12:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Scorsesen uutuuselokuva Killers of the Flower Moon sai Oscar-ehdokkuuden parhaasta ohjauksesta.

Ohjaaja Martin Scorsese, 81, teki Oscar-historiaa, kun hänen tuorein ohjauksensa Killers of the Flower Moon valittiin Oscar-ehdokkaaksi parhaasta ohjauksesta. Uusimman ehdokkuutensa ansiosta Scorsese on nyt eniten ehdokkuuksia saanut elossa oleva ohjaaja. Historiallista on myös se, että Scorsese on vanhin koskaan kyseisen ehdokkuuden saanut. 

Kaiken kaikkiaan Scorsesella on nyt 10 ehdokkuutta parhaasta ohjauksesta. Ehdokkuudellaan hän kiilasi ohi Steven Spielbergin, joka piti aiemmin ennätystä hallussaan yhdeksällä ehdokkuudellaan.

Vaikka ehdokkuuksia on vuosien varrella kertynyt, on Scorsese onnistunut voittamaan Oscarin vain kerran. Voitto tuli vuonna 2006 elokuvasta The Departed. Spielbergille voittoja on kertynyt kaksi, elokuvista Schindlerin lista sekä Pelastakaa sotamies Ryan.

Vaikka Scorsesen saavutus onkin historiallinen, on yksi vielä edellä. Historiasta löytyy nimittäin yksi ohjaaja, joka on onnistunut saamaan 12 ehdokkuutta. Hän on William Wyler, joka vei voiton kolmesti muun muassa elokuvasta Ben-Hur. Wyler kuoli vuonna 1981 79-vuotiaana.

Lue myös: Margot Robbie sai läpimurtoroolinsa varsin erikoisella tavalla - elokuvaohjaaja Martin Scorsese hehkuttaa rohkeutta

Lue myös: Martin Scorsesen odotetun elokuvan julkaisu siirtynee ensi vuodelle - mukana alan huippunimiä

Lähde: Hollywood Reporter

Kilpailut

Uusimmat