Kuva: SHUTTERSTOCK

Vuoden katsotuimmat tv-ohjelmat julkistettiin - tässä kolmen kärki

24.01.2024 11:15 - Rebekka Silvennoinen / rebekka.silvennoinen@bauermedia.fi

Vuoden 2023 katsotuin tv-ohjelma keräsi peräti 47 prosenttia koko Suomen kansasta television ääreen.

Linnan juhlat uppoavat vuosi vuodelta suomalaisiin. Itsenäisyyspäivän vastaanotto oli vuoden 2023 katsotuin tv-ohjelma keräten peräti 47,3 prosenttia Suomen väestöstä television ääreen. Ohjelman ensimmäisen osan keskimääräinen katsojamäärä YLE1-kanavalla oli 2,519 miljoonaa. Se on lähes puolet koko Suomen kansasta.

Linnan juhlien välissä lähetetty Yle Uutiset 20.30 nousi vuoden toiseksi katsotuimmaksi. Se sai keskimäärin 2 430 00 katsojaa.

Myös Käärijän menestys kiinnosti suomalaisia. Kolmannelle sijalle kapusi Eurovision Song Contest 2023 -finaali 1 740 000 katsojalla. 15-24-vuotiaiden keskuudessa finaalilähetys oli vuoden katsotuin tv-ohjelma. 

Vaikka suoratoistopalvelut kasvattavat suosiotaan, ei televisiota ole selkästi hylätty. Finnpanelin mittaukset paljastavat, että televisioruudun äärellä vietettiin päivittäin keskimäärin 3,5 tuntia. 

Myös Islannissa suositaan televisiota, sillä heidän uudenvuodenaaton viihdeohjelmansa sai kerättyä ruudun ääreen peräti 89 prosenttia väestöstä. 

Suomessa Tv-yhtiöistä suosituin oli Yle, jonka kanavat saivat 43,1 prosentin katseluosuuden. Toiseksi suosituin oli MTV 28 prosentin osuudella, MTV:n osuus kasvoi reilusti edellisvuodesta, peräti 13 prosenttia. Kolmanneksi suosituin oli Nelonen Media, 11,8 prosentin osuudella, seuraavina Warner Bros Discovery, 9,6 prosenttia, ja Disney Finland, 4,5 prosenttia. 

Lue myös: Jälleen yksi Helsingin suosituista parkkialueista muuttui maksulliseksi

Lue myös: MobilePayn uusi versio toi mukanaan kaivatun ominaisuuden - katso mikä kaikki muuttui

Lue myös: Jos juot pullovettä, juot myös luultua enemmän muovia, kertoo tuore tutkimus

Lähde: Finnpanel

Kilpailut

Uusimmat