Kuva: Nelonen / Jaakko Kahilaniemi

He ovat uudet Selviytyjät Suomi -ohjelman kilpailijat

19.04.2024 12:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Tällä kaudella kilpailee muun muassa näyttelijöitä, sometähtiä sekä radiojuontajia.

Suosittu Selviytyjät Suomi -ohjelma palaa uusin jaksoin syksyllä. 16 julkisuudesta tuttua kasvoa suuntaa Etelä-Malesian asuttamattomaan viidakkoon, jossa on luvassa jälleen fyysisesti raskaita tehtäviä sekä monimutkaisia sosiaalisen pelin käänteitä.

Viidakossa eletään täysin ilman minkäänlaisia arjen tuttuja mukavuuksia. Kilpailun finalistit viettävät viidakossa peräti 37 päivää. Voittaja kuittaa itselleen kilpailusta huikeat 30 000 euroa.

Ohjelman juontaa Riku Rantala.

Tutustu kilpailijoihin alta:

Rita Niemi-Manninen, 44 vuotta

(kuva: Nelonen / Jaakko Kahilaniemi)

Valmentaja Rita Niemi-Manninen on moninkertainen kilpa-aerobicin arvokisamitalisti, ja hänen urheilu-uransa jälkeinen intohimo on löytynyt hyvinvointivalmennuksesta.
 
Rita on tuttu monesta TV-ohjelmasta sekä yksin että yhdessä miehensä Aki Mannisen kanssa. Akilla on myös kokemusta Selviytyjistä (2021), mutta hänen suorituksensa jäi Ritan mukaan rajusti piippuun.
 
– Akihan ei pärjännyt ollenkaan! Rita toteaa Nelosen tiedotteessa ja lupaa laittaa miestään paremmaksi.
 
Heikkoudekseen hän mainitsee liian puhumisen. Monesti suu käy automaattiohjauksella vielä silloinkin, kun hän ei itsekään enää jaksaisi jatkaa tarinointia. Peliä ajatellen hän kokee asian myös etuna, sillä puheliaan Ritan aivoituksista voi olla haastavaa päästä perille.

Mia Haataja, 28 vuotta

(kuva: Nelonen / Jaakko Kahilaniemi)

Energisellä radiojuontajalla Mia ”Millu” Haatajalla on jalat maassa, mutta omien sanojensa mukaan tunteet ovat usein pinnassa. Itku pääsee niin ilosta, harmituksesta kuin turhautumisestakin, joten itkuvaroitus on jatkuvasti päällä.
 

Mia on reipasääninen ja voimakas persoona. Hän ei aio tavoitella heimossaan johtajuutta, vaan uskoo hyötyvänsä enemmän tarkkailijan roolista. Hän pyrkii usein antamaan tilaa hiljaisemmille ja puolustamaan niitä, jotka tulevat kaltoinkohdelluksi. Hän kokeekin olevansa vahvoilla Selviytyjien sosiaalisessa pelissä, mutta erätaidoissa sen sijaan on vielä parantamisen varaa. Kilpailussa on siis mahdollisuus hienoon kehityskaareen.

Viivi Aaltonen, 27 vuotta

(kuva: Nelonen / Jaakko Kahilaniemi)

Vuoden 2020 Miss Suomi Viivi Altonen ei kyllästy haastamaan itseään, oli kyse sitten yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinnosta tai Suomen rajuimmista kilpailurealityistä. Viivi on koetellut itseään aiemmin Erikoisjoukot-ohjelmassa, ja nyt hän lähtee viidakkoon ottamaan mittaa itsestään. Ulkomailla oleminen on myös Viiville tuttua, sillä hän on asunut Mosambikissa ja Intiassa.
 
Trooppiset olosuhteet tai fyysiset kilpailut eivät ole Viiville ongelma, mutta haasteita saattaa löytyä kilpailun sosiaalisesta pelistä.
 
– Jännittää, miten handlaan epävarmuuden, kun keneenkään ei voi luottaa. Toivon, että minulla on hyvä bluffi, mutta totuus paistaa varmaan kilometrien päähän, hän arvioi.

Emmi Suuronen, 28 vuotta

(kuva: Nelonen / Jaakko Kahilaniemi)

Emmi Suuroselta löytyy kokemusta sekä kauneuskisoista että rakennusalalta ja luonteestakin löytyy niin herkkyyttä kuin jäätävyyttäkin. Molemmista piirteistä on varmasti hyötyä viidakon kuumissa olosuhteissa.
 
Diili-ohjelmastakin tuttu Emmi kokee olevansa umpisurkea valehtelija. Hänen onkin luotettava Selviytyjissä pettämättömään intuitioonsa. Kun oikea ihminen löytyy, lupaa hän olla tälle vakaa liittolainen. Emmi sanoo tulevansa toimeen monenlaisten ihmisten kanssa, mutta jos joku erehtyy tytöttelemään häntä, lentää kuitti takaisin välittömästi.
 
– Vaikka olen tällainen rimpula, niin sisua löytyy. Se voi yllättää monet, hän sanoo.

Toni Kohonen, 48 vuotta

(kuva: Nelonen / Jaakko Kahilaniemi)

Suomen kaikkien aikojen menestynein pesäpalloilija tunnettu Toni Kohonen on tottunut laittamaan parastaan peliin silloin kun pilliin vihelletään. Urheilijan kilpailuviettiä kutkuttelee niin pelaaminen joukkueessa kuin yksilönäkin, ovathan molemmat elementit hänelle tuttuja lautasen takaa. Erähommat ovat myös tuttuja, eikä selviytyminen viidakossa jää tulenteosta tai kalastuksesta kiinni. Toni sanoo tottuneensa operoimaan myös vähällä ruoalla, varsinkin pelipäivinä syömisestä oli vain haittaa.
 
– Jos ei muutamaa tuntia jaksa olla syömättä, on vika miehessä, hän sanoo.

Marious Kleovoulou, 38 vuotta

(kuva: Nelonen / Jaakko Kahilaniemi)

Rap-artisti HesaÄijä eli Marious Kleovoulou sanoo alittavansa arjessa aidan sen matalimmasta kohdasta. Selviytyjissä ei kuitenkaan ole kyse arjesta vaan kilpailusta. Mies lähteekin havittelemaan viidakosta vain ja ainoastaan voittoa.
 
Hyviä tarkkailuasemia on tarkoitus hakea ryhmän keskivaiheilta, josta sosiaalisesti lahjakas sanaseppo uskoo pystyvänsä lukemaan ihmisiä parhaiten. Marioksen pelikirjan mukaan isoja taktisia liikkeitä ei ole syytä tehdä heti kärkeen – eikä missään vaiheessa liian kovaan ääneen. 
 
– Valehtelu on välillä helvetin terapeuttista, hän sanoo.

Bakari Diarra, 25 vuotta

(kuva: Nelonen / Jaakko Kahilaniemi)

Amazing Race Suomi -seikkailussakin nähty muotisuunnittelija Bakari Diarra tunnustautuu herkkusuuksi, mutta hän ei aio aution saaren riisidieetistä hämääntyä, Nälkäkiukku tulee siis pysymään loitolla ja ylipäätään Bakaria on vaikeaa saada tulistumaan. Vaikka se onnistuisikin, ei hän ole ainakaan pitkävihainen. Tai jos joskus olisikin pitkävihainen, on hän ainakin hyvä bluffaamaan. Vaarana bluffaamisessa on tosin se, että mies saattaa innostua lyömään kaiken likoon silloin, kun olisi syytä vielä hetki miettiä.


Jontte Valosaari, 43 vuotta

(kuva: Nelonen / Jaakko Kahilaniemi)

Suuri yleisö tuntee Jontte Valosaaren hänen musiikillisista ansioistaan, mutta nykyisin mies keskittyy virkatyöhönsä palomiehenä. Uusi elämänvaihe on vienyt Jonten perheineen kauas popmaailman glamourista säihkeestä. Hän sanoo saavansa vihdoin nauttia täysin siemauksin erakon elämästä metsän keskellä.
 
Jontesta löytyy aimo annos rauhallista isähahmoa: hänelle on helppo tulla puhumaan, ja mies sanookin olevansa tottunut olemaan monelle olkapäänä. Jontte ei aio kuitenkaan tehdä Selviytyjissä erävahvuuksistaan numeroa, ja olkapään sijaan tarjolla on kyynärpäätä, mikäli kilpailu sen vaatii.
 
– Jos matkalla tule muutama uhri, niin ei voi mitään.

Reetta Ylä-Rautio, 21 vuotta

(kuva: Nelonen / Jaakko Kahilaniemi)

Kullannuput-sarjasta tunnettu näyttelijä Reetta Ylä-Rautio on tottunut olemaan esillä myös porukassa, eikä räväkällä naisella ei ole ongelmaa pitää juttua yllä aiheista, joista monet mieluummin vaikenevat. Reetta osaa kuitenkin myös kuunnella, mikä on varmasti tärkeä taito viidakossa.
 
Vanha partiolainen ei hätkähdä Selviytyjien spartalaisia olosuhteita, vaan hän näkee ne mahdollisuutena hankkia kokemuksia, jotka harvemmin ovat arjessa käden ulottuvilla. Likainen peli ei tule kuitenkaan lojaalilta Reetalta luonnostaan. Hän pyrkii finaaliin reittiä, jonka jälkeen peilikuvan voi kohdata selkä suorana.
 
– Jotta pelin voi voittaa, pitää luottotyyppien olla mukana koko ajan.

Henriikka Rönkkönen, 40 vuotta

(kuva: Nelonen / Jaakko Kahilaniemi)

Selviytyjät on karvas sekoitus nälkää, unettomuutta, pelkojen kohtaamista ja ainaista selän takana kieroilua. Juuri tämä saa kirjailija Henriikka Rönkkösen syttymään. Henriikka tunnustautuu ohjelman faniksi, ja nyt nelikymppisenä hän kokee olevansa henkisesti valmis mukaan itse.
 
– Kärsimys kiehtoo. No, ainakin katsojana.
 
Sinkkuna olemista ja itselempeyttä käsittelevistä kirjoistaan tunnettu Henriikka on kulkenut pitkän tien löytääkseen henkisen tasapainonsa. Tämä kiltti ja vilpitön kiiltokuva suojanaan hän uskoo pystyvänsä liikkumaan varjoissa tavoilla, jotka ovat siviilielämässä hänelle vieraita mutta Selviytyjissä välttämättömiä. Henriikka ei aio antaa tasoitusta kilpailuissakaan. Hänen treenirepertuaariinsa kuuluvat muun muassa kiipeily ja uinti. Myös maraton tuli huitaistua aikanaan käytännössä treenaamatta.

Jenni Janakka, 38 vuotta

(kuva: Nelonen / Jaakko Kahilaniemi)

Jenni Janakka kirjoittaa, opettaa, juontaa, näyttelee ja esiintyy. Autiolla saarella on takuulla paljon tekemistä, ja jos kukaan muu ei tee mitään, ottaa Jenni nopeasti ohjat omiin käsiinsä. Myös palautetta lorvailusta voi olla luvassa.
 
Sanavalmiin kirjailijan moraalikäsitykset ovat mummin perintöä, pelin pitää siis olla rehtiä ja suoraselkäistä.
 
– Osoitan kiukkuni puhumalla rauhallisesti ja selkeästi.
 
Jenni myös puhuu luontevasti intiimeistä asioista vieraassakin seurassa. Hän uskoo tämän piirteen herättävän luottamusta, joka on tässä pelissä kullanarvoista valuuttaa.

Eino Heiskanen, 37 vuotta

(kuva: Nelonen / Jaakko Kahilaniemi)

Näyttelijä Eino Heiskanen on työssään tottunut hyppäämään muiden nahkoihin. Tästä supervoimasta on varmasti hyötyä myös Selviytyjien alati muuttuvassa sosiaalisessa pelissä. Mies syttyy pakan sekoittamisesta ja sanoo olevansa aina valmis riskipeleihin.
 
– Kestän hyvin painetta. Pystyn toimimaan olosuhteissa, joissa en tiedä, mitä tapahtuu.
 
Sporttinen Eino ottaa varmasti isoa roolia myös kisaradoilla, onhan hänellä taustaa niin seinäkiipeilystä, jousiammunnasta kuin kamppailulajeistakin. Mies ei kuitenkaan halua jättää mitään sattuman varaan, vaan treenikaudella rakennettu huippukunto on viritetty osumaan napakymppiin juuri oikeaan aikaan.

Max Blomfelt, 27 vuotta

(kuva: Nelonen / Jaakko Kahilaniemi)

Mediapersoona Max Blomfeltin vahvuus on luonteva toimiminen ihmisten kanssa. Jos sosiaalisen median seuraajamääriä uskoo, on mies tehnyt sen suhteen monta asiaa oikein.
 
Myös Selviytyjissä Max toivoo olevansa hahmo, jonka jokainen haluaa joukkueeseensa. Miehen vauhti ei taatusti hyydy, päinvastoin. Hän lupaa tarjota jatkuvaa kikkailua ja mielikuvituksellista pränkkiä kaikkiin ilmansuuntiin.
 
Maxin monipuolisesta urheilutaustasta löytyy niin jalkapalloa, lumilautailua kuin vapaaotteluakin, josta hän on napannut nuorten SM-hopeaa muutamia vuosia sitten. Kuten vapaaottelussa, myöskään Selviytyjissä ei juuri sääntöjä ole. Nopeita päätöksiä vaativissa tilanteissa miehen impulsiivisuus ja mielikuvituksellisuus voivat kääntää pöydän hänen edukseen. 

Mikael Renwall, 27 vuotta

(kuva: Nelonen / Jaakko Kahilaniemi)

Somepersoona Mikael Renwall on tottunut pitämään yllä positiivista mielenlaatua ja löytämään auringon ympäriltään. Päiväntasaajalla sitä herkkua on tarjolla joidenkin mielestä liikaakin, mutta hyväntahtoinen unelmavävy ei näe asiassa ongelmaa, päinvastoin.
 
– Olen nuoresta asti unelmoinut haaksirikkoutumisesta autiolle saarelle ja kunnon Blue lagoon -elämästä, Mikael paljastaa.
 
Mikael on tietoinen paratiisissa odottavista käärmeistä. Mies kuitenkin uskoo, että luotettava kaikkien kaveri pystyy pysymään taustalla ja iskemään silloin, kun sitä vähiten osataan odottaa. Tähtäimessä on tällöin pelaaja, jonka käsien kautta narut kulkevat. 

Mika Parikka, 35 vuotta

(kuva: Nelonen / Jaakko Kahilaniemi)

Mika Parikka on tuttu paitsi YleX:n aamuista, myös Erikoisjoukot-ohjelmasta. Sieltä käteen jäi kouluttajan kelpo ohjenuora, jota voi soveltaa myös Selviytyjissä: ”Jos kärsitte, kärsitte hiljaa.”
 
Mika uskoo, että taustalta voi nousta vähin äänin finaalikahinoihin paremmin kuin eturivistä, jossa esilläolo kääntyy helposti itseään vastaan. Mies ei profiloidu missään nimessä räyhäkkääksi alfaurokseksi, ennemminkin erinomaiseksi kätyriksi. Mika aikoo tukeutua pelissä kaveriin, ja se tulee varmasti empaattiselta ja sosiaaliselta mieheltä luonnostaan. Mikan vahvuudet eivät ole selviytymistaidoissa, joissa osaamista löytyy lähinnä teoriatasolla. Uni tai lähinnä sen puute jännittää miestä reissussa etukäteen eniten.
 
– En tiedä, miten saan unta ilman tyynyäni.

Sita Salminen, 31 vuotta

(kuva: Nelonen / Jaakko Kahilaniemi)

Seurattu ja monipuolinen vaikuttaja Sita Salminen on Petolliset-ohjelman voittaja. Hän pelkääkin parhaimman korttinsa paljastuneen heti kättelyssä.
 
– Kukaan ei tajunnut, että pystyn valehtelemaan niin paljon.
 
Sita aikoo tarjota kovaa kyytiä myös Selviytyjissä, mutta sydämellä. Sosiaalisesti lempeä nainen aikoo olla läsnä kaikille ja jutella pelistä kaikkien kanssa, vaikka liittolaisia ei kannatakaan hankkia liikaa. Suurimpana vahvuutenaan Sita pitää kykyä ennakoida muiden siirtoja ja analysoida myös omaa tekemistään.
 
– Katson usein itseäni muiden näkökulmasta.

Lue myös: He ovat uudet Au pairit -ohjelman osallistujat

Lue myös: Vikin ja Köpin suosittu matkailuohjelma jatkuu uusin jaksoin

Lue myös: Joalin Loukamaa nousi maailmankuulun festivaalin lavalle - katso video hetkestä

Kilpailut

Uusimmat