Viivi Avellan: Missikisat BB-tyylisiksi ja presidentinvaaleihin uimapukukierros!

19.01.2010 14:07 -

Toimittaja-kirjailija Viivi Avellán ihmettelee Miss Suomi -kisojen ympärillä vellovaa keskustelua luonteen merkityksestä kauneuskilpailussa. Kilpakumppanit ovat moittineet Miss Suomi Viivi Pumpasta muun muassa ilkeäksi ja ylimieliseksi.

Viivi Avellán kirjoittaa blogissaan Miss Suomi -formaatista. Hänen mukaansa kilpailu elää selkeästi murroskautta: aiemmin ammattituomaristo on valinnut Suomen kauneimman naisen, mutta nyt valta on annettu kansalle.

- Jos kerran KANSA PÄÄTTÄÄ kenestä kaunottaresta tulee Miss Suomi, niin kai kansan pitää saada nähdä esiripun taakse! Nyt on huvittavia keskusteluja pinnalla: onko joku ylimielinen tai sittenkin liian ujo ja seuraava sitten yliystävällinen. Mitä väliä??? He ovat missejä ja ulkokuorella pelataan. (Toki näin antimissi-ihmisenä tuli vain mieleen, että olisi itse kisamielessä mukavaa jos missin korimalli, esim pituus, yltäisi siihen missä kastissa siellä Miss Universe-kisoissa painitaan. Eihän formula-3 autolla pärjää F1:ssä...), Viivi kirjoittaa.

Avellán ihmettelee luonteen korostamista Miss Suomea valittaessa ja ehdottaakin, että kilpailu muutettaisiin enemmän tosi-tv-ohjelman kaltaiseksi. Myös presidentinvaaleihin löytyy pilke silmäkulmassa tehty uudistusehdotus.

- Seuraavaan Missi Suomi-ohjelman konseptiin sitten vaan likat asumaan samaan huoneistoon ja kamerat nurkkiin, kuin Huippumalli haussa -ohjelmassa konsanaan. Se tekisi Miss Suomi-härdellistä nykyisen tähän irc-galleria/facebook/bb-ajatusmaailmaan.

- Ja samaan syssyyn voisi seuraavat presidentinvaalit käydä samalla konseptilla: ehdokkaat majailemaan kuukaudeksi Vanajanlinnaan ja kamerat nurkkiin. Ja hei jos missikisoissa on alkanut LUONNE olemaan yksi isoista vaikuttajista niin sitten rykästään pressavaaleihin uimapukukierros, Avellán toteaa.

Kilpailut

Uusimmat