Vanhasen tietokoneelta varastettua kuvaa yritettiin kaupitella

22.01.2010 07:12 - Eeva Rajala

Helsingin poliisi tutkii parhaillaan, kuka kopioi Matti Vanhasen käytössä olevalta tietokoneelta yksityisen kuvan Vanhasesta ja Merikukka Forsiuksesta. Rikosylitarkastajan mukaan vielä ei ole otettu ketään kiinni tai pidätetty.

- Tutkimme asioita hyvin laajasti. Olemme laajentaneet tarkoituksellisesti rikosryhmää, rikosylitarkastaja Ilkka Koskimäki Helsingin rikospoliisista kertoo Ilta-Sanomille.

Poliisin mukaan jutun tutkinta käynnistyi jo joulun alla. Eilisen Seiska-lehden mukaan poliisi tutkii vuonna 2007 otetun yksityisen valokuvan kopioimista ja levitysyrityksiä. Kuvaa ei tosin ole myyty eikä julkaistu missään. Seiskan päätoimittaja Marko Petäjäjärven mukaan kuvaa yritettiin kaupata heille useita kuukausia sitten. Lehti ei tarttunut tarjoukseen.

Vanhasen käytössä oleva kiinteä kone ei ole huippuunsa turvaluokiteltu. Valtioneuvoston turvallisuusjohtaja Timo Härkönen sanoo, että tietovuodossa on kyse vakavasta asiasta. Vanhasen työhuoneeseen Valtioneuvoston linnaan ei pääse kuka tahansa.

Atk-firman työntekijä oli vuonna 2007 päässyt virkahuoneeseen ja laittoi reistailleen sähköpostin kuntoon. Hänen epäillään samalla kopioineen muistitikulleen sähköpostista valokuvan. Epäillyn työsuhde Fujitsu Services Oy:ssä on päättynyt. Yrityksen viestintäjohtaja ei sen enempää yksilöi työsuhteen päättymisen syitä.

Kilpailut

Uusimmat