Suosiiko X Factor -tuomari kaunottaria?

01.02.2010 08:41 - Katariina Näreaho

Viime sunnuntain X Factorissa oli tuomareiden kesken kinastelua siitä, missä määrin ulkonäkö voi korvata puutteellista laulutaitoa. Tuomarit Linda Lampenius syytti kollegaansa Renne Korppilaa kauniiden naisten suosimisesta.

Eripura alkoi Tampereen koelauluista, kun jatkoon pääsi Lampeniuksen vastustuksesta huolimatta 16-vuotias Milla. Tuolloin Korppilan ääni oli ratkaissut tytön jatkoon pääsyn.

- Toi on just... Naiset aina sanoo, että se pääsi jatkoon vaan, kun oli hyvännäköinen. Älä linda ole niin vihamielinen, Korppila naureskeli.

Lampenius puolustautui sillä, että jatkoon pääsy on laulutaidoista kiinni, eikä sukupuolella ole merkitystä.

Korppila joutui myöhemminkin vaikean paikan eteen, kun lavalle asteli 24-vuotias Marjut. Naisen laulutaidot eivät olleet tuomariston vaatimaa tasoa, mutta ulkonäöllisesti hän oli kompetentti.

- Sä oot todella hyvännäköinen, mut laulu... Korppila vaikeroi.

Hän kuitenkin antoi Marjutille mahdollisuuden ja antoi tälle äänensä jatkoon. Lampenius ja Gugi Kokljuschkin sanoivat kuitenkin "ei" ja nainen joutui lähtemään kotiin.

Iltalehden haastatteleman Korppilan mukaan ulkonäkö on tämän päivän populäärimusiikissa tärkeä asia.

- Mutta jos ei ole laulutaitoa, niin ei sillä ulkonäöllä mitään tee. Jaksossakin nähtiin, että jatkoon mentiin kyllä äänellä eikä ulkonäöllä, hän puolustautuu.

Korppila ei koe leimautuneensa ohjelmassa naistenmieheksi, ainakaan negatiivisesti. Hän tuntee olevansa tuomariporukassa mukana nuorena miehenä, joka osaa arvostaa naiskauneutta ja reagoi kauniisiin naisiin samalla tavalla kuin jokainen mies kotisohvalla.

Kilpailut

Uusimmat