Tuore ensi-ilta: Kahmiiko tämä elokuva Oscareita?

05.03.2010 12:20 - Eeva Rajala

Tämän viikon ensi-iltaelokuvien joukossa on runsaasti draamaa. Kenties alkuvuoden puhuttavin ja koskettavin elokuva on 16-vuotiaasta teiniäidistä kertova Precious.

Draamaelokuva Precious kertoo 16-vuotiaasta Clareece Precious Jonesista, jonka elämä on ajautunut umpikujaan. Hän on raskaana jo toista kertaa ja joutuu samalla palvelemaan hirviömäistä äitiään.

Koulunkäyntikin on tuskaa, sillä Precious on luku- ja kirjoitustaidoton. Eniten tytön mieltä kuitenkin painaa salaisuus siitä, kuka on hänen lastensa isä. Koskettava elokuva keräsi 6 Oscar-ehdokkuutta.

Uusi kotimainen draama Kohtaamisia kertoo eri-ikäisistä naisista. Heidän elämässään seurataan yhtä ratkaisevaa hetkeä. Elokuvassa on seitsemän naista ja saman verran tarinoita, jotka sivuavat toisiaan. Elokuvassa näyttelevät muun muassa Anneli Sauli ja Jenni Banerjee. Katso elokuvan traileri tästä!

Draamafantasia Oma taivas kertoo nuorena murhatusta tytöstä. Tyttö vartioi nyt perhettään - ja tappajaansa - taivaasta käsin. Tytön on päätettävä, kumpi on tärkeämpää: perheen toipuminen menetyksestä vai kosto. Elokuvassa näyttelevät mm. Mark Wahlberg ja Rachel Weisz. Tarkista traileri tästä!

Draamaelokuva A Single Man kertoo professorista nimeltä George Falconer. Hän on juuri menettänyt pitkäaikaisen elämänkumppaninsa Jimin ja samalla kadottanut elämänhalunsa. Miestä yrittää lohduttaa Charley-niminen kaunis nainen ja samalla miestä ahdistelee eräs nuori, omaa identiteettiään etsivä oppilas. Elokuvan pääosan esittäjä Colin Firth palkittiin roolistaan Venetsian filmifestivaaleilla. Katso draaman traileri tästä!

Kilpailut

Uusimmat