Nämä ovat Suomen parhaat ravintolat

17.03.2010 14:43 -

Ravintola-alan ammattimedia Viisi Tähteä järjesti kuudennen kerran valtakunnallisen äänestyksen ravintola-, ruoka- ja juoma-alan ammattilaisille ja kysyi, mitkä ovat Suomen parhaat ravintolat. Tulokset ovat selvillä.

Hans Välimäen luotsaama Chez Dominique saavutti ykkössijan jo kuudennen kerran. 50 parhaan ravintolan listalla on nyt 18 Helsingin ulkopuolista ravintolaa. Megatrendejä ovat pientuottajien alueellisesti tuottamien raaka-aineiden hyödyntäminen sekä bistrokonseptin hyödyntäminen.

TOP10-kärjessä kävi kuhina helsinkiläisravintoloiden kesken. Monen vuoden takaa-ajon jälkeen Savoy onnistui ohittamaan Demon. Saman teki myös Ravintola Olo, jotka molemmat luottavat kotimaisten pientuottajien alueellisesti tuotettuihin superraaka-aineisiin.

Suoraan TOP10-kärkeen nousi kaksi, viime vuonna perustettua ravintolatarjonnan uudistajaa: trans-aasialaisia huippumakuja tarjoava Farang (6.) ja molekyylikeittiöstä vauhtia ottava Luomo (sijalla 7), joka nappasi eilen julkistetussa Michelin-oppaassa yhden tähden.

Paras Helsingin ulkopuolinen ravintola 50 Parasta Ravintolaa -listalla on turkulainen Mami (11.). Kaikkiaan Helsingin ulkopuolelta ravintoloita on 18, mikä kertoo tason levittäytyvän koko maahan.

Katso 50 parasta ravintolaa täältä (Viisitahtea.fi). Artikkelin kuva: Heikki Kähkönen / Viisi Tähteä.

Kilpailut

Uusimmat