Elokuvateatterit houkuttelevat itkemään - tässä viikon uutuudet

02.04.2010 14:45 - Eeva Rajala

Vaikka taloustilanteen takia komediat ovat varsin haluttua tavaraa, on tilausta näköjään myös draamaelokuville. Tänään teattereihin saapuu nimittäin viisi uutta draamaa.

Draama/elämäkertaelokuva Aavikonkukka kertoo huippumalli Waris Dirienin tarinan, miten hän nousi köyhästä afrikkalaistytöstä kansainväliseksi muotimaailman tähdeksi. Waris päättää karata Somaliasta, kun hänet naitetaan 13-vuotiaana vanhalle miehelle.

Toiminta/draama/jännityselokuva Rahalla saa on kuvaus Tukholman yläluokan ja alamaailman törmäyksestä. Ekonomistiksi opiskeleva mies taiteilee näiden kahden maailman risteyskohdassa. Hän tienaa opiskelu- ja bilerahoja toimimalla huumemafian autokuskina. Elokuva sai kotimaassaan Ruotsissa avausviikonloppunaan huikean suosion ja kiipesi suoraan katsojatilastojen ykköseksi.

Draamaelokuva Hachiko - Tarina uskollisuudesta kertoo liikuttavan tarinan löytökoirasta. Professori pelastaa Hachiko-koira kadulta. Koiran isäntä kuolee yllättäen, eikä enää palaa töistä kotiin. Koira ei luovuta, vaan on päivittäin vastassa isäntäänsä juna-asemalla odottaen tätä kotiin - vuosikausien ajan. Lasse Hallströmin ohjaama elokuva perustuu tositarinaan. Elokuvaa tähdittää Richard Gere.

Draamaelokuva Remember Me kertoo kahden nuoren unohtumattoman rakkaustarinan. Heidän suhteensa on uhattuna ja samalla he yrittävät selviytyä omien perheidensä ongelmista. Nuoret oppivat, miten tärkeää intohimoisesti rakastaminen on. Elokuvassa nähdään muun muassa Robert Pattinson ja Pierce Brosnan.

Draamaelokuva Viimeinen asema kertoo kreivitär Sofiasta, joka oli Leo Tolstoin uskollinen vaimo, muusa ja yhteistyökumppani. Sofia raivostuu kuultuaan, että hänen miehensä on kenties salaa testamentannut kirjojensa oikeudet Venäjän kansalle eikä suinkaan omalle perheelleen.

Kilpailut

Uusimmat