Metallimusiikin saloja ja kosinnan odotusta - tässä viikonvaihteen uutuusleffat

16.04.2010 11:15 - Eeva Rajala

Tänään ensi-iltaelokuvissa käsitellään muun muassa kosinnan odottelemista, supersankaruutta ja suomalaista metallimusiikkia. Rautaa rajan taa -dokumentissa suomalaisohjaaja kyseenalaistaa, tarvitaanko muun muassa pitkää tukkaa metallimusiikissa.

Rautaa rajan taa -dokumentti kertoo humoristisesti, miten ohjaaja Kalle Kujala tutustui metallimusiikkiin. Ohjaaja etsii dokkarissa vastausta kysymykseen onko oikein, että valtio tulee musiikin vientiä yhden ministerin vuosipalkan verran. Elokuvassa tavataan muun muassa Nightwish, Hanoi Rocks, Jone Nikula ja Eicca Toppinen.

Elokuvatraileri: Filmtrailer.com

Romanttinen komedia Karkausvuosi kertoo parista nimeltä Anna ja Jeremy. He ovat seurustelleet neljä vuotta. Kun vuosipäivä menee ohi ilman kosintaa, Anna päättää ottaa ohjat omiin käsiinsä. Irlantilaisperinteen mukaan naiset saavat kosia miehiä 29. helmikuuta, joten Anna päättää seurata poikaystäväänsä Dubliniin pyytääkseen tätä miehekseen. Mutta matka Dubliniin ei mene suunnitelmien mukaan.

Toimintaseikkailu Kick-Ass kertoo newyorkilaisesta Davesta. Hän päättää ryhtyä supersankariksi, mutta ei hänellä mitään supervoimia ole. Hänen supersankarinimensä on Kick-Ass. Sitten selviää, ettei Kick-Ass olekaan ainoa supersankari. Kaupungissa on myös isätytär-parivaljakko, Hit Girl ja Big Daddy, jotka ovat saaneet nujerrettua paikallisen mafiapomon.

Kilpailut

Uusimmat