Uusi tuhkapilvi saapuu - näin tilanne muuttuu lähipäivien aikana

21.04.2010 13:05 - Eeva Rajala

Islannin tulivuorenpurkauksesta johtuva tuhkapilvi pyörii edelleen Euroopassa. Ilmatieteenlaitoksen meteorologin Juhana Hyrkkäsen mukaan tilanne alkaa hiljalleen normalisoitua.

- Tilanne alkaa hellittää seuraavien päivien aikana, etenkin viikonloppua kohden. Ilmavirtaukset alkavat vähitellen heikentyä Islannissa ja kääntyvät kohti Grönlantia, Hyrkkänen kertoo Voicelle.

Vanhoja tuhkia pyörii kuitenkin vielä Euroopan yllä. Tämän takia vielä Suomen eteläosissa tuhkapitoisuuden ennustetaan kasvavan. Tänään Finnair lentää lomalaisia Suomeen, mutta esimerkiksi Helsinki-Vantaa suljetaan todennäköisesti jälleen iltapäiväkolmelta, kun uusi tuhkapilvi saapuu Suomeen.

Hyrkkäsen mukaan pahin on jo takana ja jos nyt tulivuorenpurkaus jatkuu samanlaisena, tilanne on helpottamaan päin. Nyt ilmavirtaukset Islannin kohdilla on heikkenemässä, joten tuhkat eivät meteorologin mukaan kovin vauhdikkaasti ole lähdössä Islannista mihinkään.

Jossain vaiheessa ilmakehässä oleva tuhka tulee alas muun muassa sateen mukana. Hyrkkäsen mukaan suurin osa tuhkasta tulee alas kuitenkin kuivalaskeumana, joka tippuu hiljalleen esimerkiksi mereen.

Kilpailut

Uusimmat