Viikonloppuna elokuviin? Tarjolla hulvattomia komedioita

23.04.2010 11:30 - Eeva Rajala

Suomen elokuvateatterit tarjoavat draamaputken jälkeen komediaelokuvia. Yksi viikonvaihteen ensi-illoista tuo yhteen kaksi hulvatonta koomikkoa, Tina Feyn ja Steve Carrelllin.

Elokuvassa Data Night heidän esittämä pariskunta harrastaa deitti-iltoja, joilla aviopari yrittää ehkäistä arjen rutiineja ja parisuhteen urautumista. Näistäkin deitti-illoista on jo tullut rutiinia, kunnes eräämä iltana heidät sekoitetaan toiseen pariskuntaa. Illallinen muuttuukin hurjaksi takaa-ajoksi.

Elokuvatraileri: Filmtrailer.com

Romanttinen komedia Haikein terveisin on Lasse Hallströmin ohjaama tarina rakkauden oikullisista poluista. Elokuva perustuu Nicholas Sparksin samannimiseen romaaniin. Se on lämmin kuvaus isän ja pojan keskinäisestä kasvusta. Poika John rakastuu Savannah-nimiseen tyttöön. Rakastuminen murtaa Johnin ja hänen isänsä puhumattomuuden rutiinit.

Ruotsalaiset Fares-komediat ovat täällä taas. Jos muistat hittielokuvat Jalla Jalla! ja Kopps, niin samanlaista hulvatonta ruotsalaishuumoria tarjoilee Faija-elokuva. Elokuvassa näyttelee mm. tuttu ruotsalaistähti Torkel Petersson. Elokuva kertoo tutun humoristiseen sävyyn rakkaudesta, ystävyydestä ja elämisen taidosta ja ohjaajana toimii jälleen Josef Fares. Ruotsissa leffa on uponnut yleisöön kuin häkä.

On elokuvassa tarjolla myös draamaa sitä haluaville. scar-palkittu Katseeseen kätketty - El Secreto de sus ojos on jännitysdraama. Asianajaja saa hoitaakseen nuoren, kauniin naisen murhaa koskevan mysteerin. Se leimaa hänen uransa ja koko elämänsä. Jäätyään eläkkeelle asianajaja palaa kyseisen jutun pariin 25 vuotta myöhemmin.

Kilpailut

Uusimmat