Haluatko ruskettua? Tästä syystä kannattaa enemmin käyttää itseruskettavia kuin solariumia

23.04.2010 19:02 -

Syöpäjärjestöjen ylilääkäri Matti Rautalahti kertoi Voicelle miksi itseään ei tosiaankaan kannata ruskettaa solariumin lamppujen alla. Rautalahden mukaan ruskattamiseen olisi turvallisempaa käyttää itseruskettavia voiteita.

Rautalahden mukaan erityisesti nuoret ovat tietämättömiä solariumin vaaroista, tai sitten ne koetaan turhan kaukaisiksi.

- Jos se ei ole kiinnostava seikka se, mitä tapahtuu joskus myöhemmin kun ihosyöpä alkaa tulemaan ajankohtaiseksi, niin sen luulisi kiinnostavan, että solarium vanhentaa ihoa. Solariumin käyttö kaksinkertaistaa ihon vanhenemista, Rautalahti kertoi Voicelle.

Syöpäjärjestöjen ylilääkärin mukaan solariumin käyttö on turhaa puuhaa ja sillä ei ole mitään tekemistä terveyden kanssa.

Ainakaan tällä hetkellä Syöpäjärjestöillä ei ole tietoja siitä, että itseruskettavia voiteita pidettäisiin vaarallisina.

- Ne vaikuttavat turvallisilta. Niin turvallisilta kuin tällainen koko iholle levitettävä kosmetiikka on, Rautalahti kertoi.

Hänen mukaansa, jos haluaa päivettyneen ihon, niin itseruskettavat tuotteet ovat tällä hetkellä se turvallisin vaihtoehto.

Kilpailut

Uusimmat